Cumhuriyet'in 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında Serik'in nasıl bir yer olacağı ile ilgili projeksiyonlar yapılıyor.

Serik'in gelecek 10 yılının oldukça önemli gelişmelere ve değişimlere açık olduğunu belirtiliyor. Son zamanlarda yaşanan gelişmeler ışığında önümüzdeki 5+5 (10) yılda Serik'i büyük bir değişim ve gelişimin beklediği ortaya çıkıyor. Afyon-Antalya-Mersin Otoyolu ve Antalya-Nevşehir Hızlı Tren Projesi'nin Serik'ten geçecek olması yanında Antalya- Lara-Kundu'nun sahil yolu ile Serik üzerinden Manavgat'a bağlanma projesi Serik'in Batı-Doğu bağlantı hattının ortasında yer almasını sağlayacak. Yine Rixos Grubu'nun Kadriye'de 800 milyon TL.'lik bir yatırımla yaklaşık 640 bin m2 alanda kuracağı dev eğlence parkı ile ilgili gelişmeler bölgenin geleceğinin çok farklı olacağına işaret ediyor. Bu yatırmalar dışında üniversite ve özel eğitim kurumları gibi yeni eğitim yatırmalarının Serik bölgesine geleceği, mevcut ulaşım yollarına iyileştirme yatırımları yapılacağı gibi haberler de bu gelişmelere eklenince Cumhuriyet'in 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında karşımızda çok farklı bir Serik resmi göreceğimizi ortaya koyuyor.

Tabii bu gelişmeler ile birlikte ilk kez 1 Nisan 2014 itibariyle Antalya Büyükşehir sınırlarına girecek olan Serik'e Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı yatırımlarının da çok önemli olduğu belirtiliyor. 1 Milyar TL'ye yaklaşacak olan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılı bütçesi içinden Serik'e ayrılacak payın ilçenin alt ve üst yapısı ile büyük yatırımları için önemli olduğu vurgulanıyor.

Tüm bu gelişmeler ile birlikte önümüzdeki 10 yılda yani 5+5 yıllık süreçte Serik'i yönetecek olan ekiplerin bu gelişimi nasıl yöneteceklerinin burada çok önemli olduğu da belirtiliyor. Merkezi yönetim ve genel bütçeden, Antalya Büyükşehirden alınacak yatırımlar ile birlikte Serik'in kendi yatırımları ve stratejisi Serik'in geleceğini şekillendireceği belirtiliyor.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi