Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Serik müftülüğünde oluşturulan bir komisyon; şehit ailesini, emekli din görevlilerini, İmam Hatip Ortaokulu'nu, İmam Hatip Lisesi'ni ve hastane çalışanları ile hastanede yatan hastaları ziyaret ederek, onlara çeşitli hediyeler verdiler.

Hafta içerisinde ilk olarak ilçe merkezinde oturan şehit ailesini ziyaret ettiler. Şehidin annesi ve kardeşiyle görüşen komisyon üyeleri, şehidimiz ve tüm geçmişlerimiz için Kur'an-ı Kerim okuyup dua yaptılar. Emekli din görevlilerinden Mehmet Karataş ve Yaşar Küçükdemir'i evlerinde ziyaret ettiler. İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi'ni de ziyaret eden müftülük komisyon üyeleri, okullarda Müdür ve Öğretmenlerle görüştüler. Son olarak Devlet Hastanesi'ne giden komisyon üyeleri hastane başhekimi, doktorlar ve çalışanlarla görüştü. Yatan hastaları odalarında ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

Bütün bu ziyaretler hakkında İlçe Müftü Vekili Mustafa Güner;  ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet Camiası'nın altyapısını oluşturan İmam-Hatip Okulları'nı, bizimle birlikte çalışıp emekli olmuş emektar ve fedakâr Din Görevlilerini unutamazdık. Vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıp, yakınlarına şehitlik mertebesinin mertebelerin en büyüğü olduğunu ve onunla gurur duymaları gerektiğini söyledik. Hasta ziyareti ile de, hastalara moral vermiş, onların gönlünü almış, acılarını paylaşmış, sosyal ilişkiler ve dostluklar geliştirmiş olduk'' dedi.

Müftü Vekili Güner; ''21 Ekim Salı günü akşamı Karalar Düğün Salonunda yapılacak Mealli Kur'an-ı Kerim Ziyafetine halkımızın yoğun bir şekilde katılmasını talep ediyoruz'' diyerek, sözlerini tamamladı.  

Editör: Haber Merkezi