HÜKÜMETİN arama kararları için 'somut delil' şartı yerine 'makul şüphe' kavramını getiren yasa teklifine tepki gösteren Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, "Sokak infazları başlayacak. Kime göre makul şüphe? Ben karşımdaki insanı 'makul şüpheli görüyorum' dersem, o insan yandı işte. Biz molotof, havai fişek atılmasını tasvip etmeyiz. Sokaklarda eli sopalı gezen insanlar da var" dedi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, sendikanın Antalya şubesini ziyaret etti. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait şehir merkezindeki gayrimenkullerin satıldığını söyleyen Beysülen, emeklilerin zamanında ödedikleri primlerle kurumlara gelir getirmesi amacıyla elde edilen gayrimenkullerin hiç uğruna satıldığını belirtti.

 

ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Sendika olarak amatör bir örgütlenme içerisinde olduklarını kaydeden Beysülen, 19 yıldır ülkede hukuksuzluğa karşı mücadele ettiklerini dile getirdi. Türkiye'de insanların emeğinin birileri tarafından alınıp, satılır hale geldiğini savunan Veli Beysülen, ülkede emeğe saldırıların yoğunlaştığını savundu.

İntibak Yasası'nı eleştiren Beysülen, "Ucube yasa. O yasayı biz seçim sürecinde siyasi partilerin programını koydurduktan sonra iktidar mecbur kaldı ve kısmi süreyle emeklileri oyaladı. Geçmişte memur olarak çalışmış sonra da ayrılmış arkadaşların memuriyette geçen süresiyle ilgili tazminat ödenmesi gerekiyor. Anayasa Mahkemesi bu konuda karar verdi. Hükümete de bir yıllık süre verildi. Torba yasanın içine bir madde attılar o maddede 'emekli oldukları tarihteki değeri üzerinden ödenir' dendi. 50 kuruş alan insanlar oldu. Kendimizle dalga geçirmemeliyiz" şeklinde konuştu.

 

"DUBLE YOLLARI DUBLE İÇENLER YAPTI"

Emekli maaşlarına yapılan zamları eleştiren Beysülen, duble yolların alkol tüketen insanların ödediği parayla yapıldığını söyledi. Emeklilere yüzde 2- 3 oranında zam yapıldığını belirten Beysülen, "Doğalgaz, elektrik, suya yüzde 9 zam, ithal mallara da zam geliyor. Pazartesi günü alkollü içeceklere zam gelecek. Her şeye zam geliyor. Duble yolların hepsini dubleyi içenler yaptılar. Özel tüketim vergisi olarak içki içenlerin ödediği vergi son 10 yılda 42 milyar TL. Duble yollara harcanan para da 43 milyar TL. Hem oradan çok iyi vergi alacaksın hem içilmesin diyeceksin" diye konuştu.

 

'MAKUL ŞÜPHE' TEPKİSİ

Türkiye'nin kritik bir noktada olduğunu ve ülkede hükümet, parlamento bulunmadığını savunan Beysülen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlardaki konuşmasıyla ülkeyi gerdiğini iddia etti. Cumhurbaşkanı'nın bütün insanları kucaklaması gerektiğini belirten Beysülen, hükümetin arama kararları için 'somut delil' şartı yerine 'makul şüphe' kavramını yeterli tutan yeni yasa teklifini de eleştirdi. Beysülen, şöyle konuştu: "Pazartesi günü bakanlar kurulu yasayı hazırladı meclise gönderdi. Sokak infazları başlayacak arkadaşlar. Makul şüphe. Kime göre makul şüphe? Ben karşımdaki insanı 'makul şüpheli görüyorum' dersem, o insan yandı işte. Kafanızın içini okumaya bakacaklar. Biz molotof, havai fişek atılmasını tasvip etmeyiz. Sokaklarda eli sopalı gezen insanlar da var. Polis bunları engellemiyor. Polisin saldırmadığı gösteride olay çıktığını gördünüz mü?"

 

"GERGİNLİK POLİTİKASI"

Hükümetin 2015 seçimlerinde anayasayı değiştirme çoğunluğunu sağlamak üzere gerginlik politikası yarattığını savunan Beysülen konuşmasını şöyle tamamladı: "Türkiye'de fiili başkanlık sistemi uygulanıyor. Suç işleniyor. Suçun üstünü örtmek istiyorlar. Gerekli anayasa çoğunluğuna ulaşmak istiyorlar. Tek başlarına anayasa değiştirecek çoğunluğa ulaştıkları zaman da başkanlık sistemine geçecekler. Bugün fiili başkanlık sistemini uygulayan yetkisiz cumhurbaşkanı sorumsuz cumhurbaşkanı o zaman padişah olarak başımıza oturacak, hedef bu."

Editör: Haber Merkezi