AKDENİZ Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, 24- 26 Ekim tarihleri arasında Somalı çocuklarla gazete, radyo programı, kısa film, fotoğraf ve reklam çekimi çalışması yapacak.

Maden faciasında 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma'ya gidecek ekipte, yüzde 90 görme kaybı olan Gazetecilik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Enes Samed Budak da yer alıyor. Fakültenin fotoğraf ekibindeki Enes Samed Budak, "Soma'daki maden faciası meydana geldiğinde hepimizin yüreği sızladı. Arkadaşlarımız Soma için bir proje hazırlamış. Atölye çalışmasına ben de dahil olmak istedim. Biz Soma'ya gidince sadece atölye çalışması yapmayacağız. Somalı çocukları kendimize kardeş edineceğiz. Hep beraber bir aile olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Gözlerinde doğuştan yüzde 90 oranında görme kaybı olduğunu belirten Budak, "Belki benim durumum Somalı çocuklara örnek olabilir. İnşallah Antalya'dan Soma'ya güneş gibi sıcak bir hava götürürüz. Onların içini bir nebze ısıtabiliriz" dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN PROJESİ

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, 24- 26 Ekim tarihlerinde 'Bir Çocuk Bin Renk' adlı projeyle Soma'da hayatın tüm renklerinin el ele ortaya çıkartılacağını söyledi. Bu projenin İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencilerinden Hakan Albayrak'ın önerisiyle hazırlandığını anlatan Prof. Dr. Bilal Arık, "Umarım yapacağımız bu projeyle güzel bir kaynaşma ortamı oluştururuz. Projemize destek veren Soma Kaymakamlığı'na, TT Hotels'e, Tantur'a, NBK Touristic firması ile Vestel'e de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

 

TARİFİ İMKANSIZ ACIYI PAYLAŞMAYA GİDİYORUZ

Projede yer alan öğrencilerden Hakkı Akgün de Soma faciasının ardından yardım için bölgeye gittiklerini söyledi. Tarifi imkansız bir acıyla karşılaştıklarını anlatan Akgün, yakınlarını yitiren çocuklara motivasyon verip yalnız kalmamaları için böyle bir projeyi hazırladıklarını anlattı.

Projenin mimarı Harun Albayrak ise atölye çalışması kapsamında Soma'daki ilk ve ortaokul öğrencilerine gazetecilik eğitimi vereceklerini, birlikte fotoğraf ve film çekimi yapacaklarını, ayrıca Soma stadyumunda uçurtma şenliği yapacaklarını açıkladı.

 

ÇOCUKLARA FOTOĞRAF MAKİNELERİ HEDİYE EDİLECEK

Projeyi koordine eden İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Araştırma Görevlisi Seydi Kılıç da Soma'da neler yapacaklarını şöyle anlattı:"Bir ekip Somalı çocuklarla gazete çıkaracak. Bir ekibimiz, reklam filmi gibi bir çekim yapacak. Bir başka ekibimiz radyo programı hazırlayacak. Bir başka ekibimiz görüntü alıp kısa film oluşturacak. Bir başka ekibimiz de çocuklarla birlikte fotoğraf çekimi yapacak. Somalı çocuklara fotoğraf makineleri hediye edeceğiz. Bu fotoğraf makineleriyle çocuklar çekim yapacak. Onların çektiği fotoğraflarla da bir sergi açacağız."

Editör: Haber Merkezi