TÜRKİYE Amerikan Futbolu Profesyonel 2'nci Ligi'nde bu yıl ilk kez mücadele edecek Antalyaspor'un oyuncuları, Hasan Subaşı Tesisleri'nin yanında yer alan 10 metre derinliğindeki çukurda antrenman yaparak lige hazırlanıyor.

Türkiye'de spor branşı olarak 1990'lı yılların başında gelişmeye başlayan Amerikan futbolu, 2005 yılında kurulan Türkiye Amerikan Futbolu Ligi ile yayıldı. Genellikle üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiği ve üniversite takımlarının yer aldığı ligde oynanan müsabakalarla beğeni toplayan Amerikan futbolu, hızla gelişmeye başladı. ABD'de futboldan daha çok izlenen, müsabakalarının oynandığı saha ve seyirci çoğunluğuyla da dikkati çeken bu spor dalı, Antalya'da da 6 yıldır Akdeniz Üniversitesi (AÜ) bünyesinde öğrencilerden oluşan Akdeniz Heroes takımıyla ilgi görmeye başladı.

 

İKİ ÜNİVERSİTE TAKIMI BİRLEŞİYOR

Üniversiteler Ligi'nde mücadele eden Antalya'nın iki ekibi Akdeniz Heroes ile Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin takımı Antalya Vardals bu yıl birleşerek, Antalyaspor adıyla kenti Türkiye Amerikan Futbolu Profesyonel 2'nci Ligi'nde temsil edecek. Lig hazırlıklarına başlayan Antalyaspor, Akdeniz Üniversitesi'ndeki çim sahada bakım yapılması nedeniyle antrenmanlarını Hasan Subaşı Tesisleri yanında yer alan yaklaşık 10 metre derinliğindeki düz zeminde başladı.

 

10 METRE DERİNDE ANTRENMAN

Yol kenarında tel örgülerle çevrili 10 metre derinliğindeki çukurda haftada 3 gün idman yapan Antalyaspor, birinci lige yükselme hedefiyle hazırlıklarını sürdürüyor. Başantrenör Emrah Tatlı, ligde fikstür çekiminin 31 Ekim'de yapılacağını belirtti. AÜ'de yer alan sahada çim bakımı yapıldığını anlatan Tatlı, takımın 13 Kasım'a kadar antrenmanını bu alanda yapacağını belirtti.

Yeni kurulan takımın desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Tatlı, şunları söyledi:"Hedefimiz ilk sezonumuzda birinci lige yükselmek. Bunun için hazırlıklara başladık. Çim bakımının bitmesinin ardından maçlarımızı ve antrenmanlarımızı AÜ'de çim sahada yapacağız. Bizim için antrenman yaparken düz alan olması yeterli. Ligde başarılı olacağız. Bizim içim en büyük sorun sponsorluk. Takımımızın sponsora ihtiyacı var. Ulaşım, konaklama konusunda da destek almalıyız."

 

Editör: Haber Merkezi