ANTALYA Barosu'nun genel kurulunda mevcut başkan Alper Tunga Bacanlı, 2'nci kez baro başkanlığına seçildi. Bacanlı 1273 oy, diğer aday Hasan Uğur 855 oy aldı. Sandıktan çıkan 67 oyda ise başkanlar değil, sadece yönetim kurulları tercih edildi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakülesi'nde yapılan genel kurula avukatlar yoğun ilgi gösterdi. Mevcut başkan Alper Tunga Bacanlı ile Hasan Uğur, oy kullanmaya gelen meslektaşlarına yakın ilgi gösterdi. Bazı avukatlar oy kullanmak için beraberlerinde çocuklarını da getirdi. Avukatların oy kullandıkları zarfları, çocukları sandığa attı. Aynı zamanda avukat olan AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de oyunu kullanmaya gelenler arasındaydı.

2 listenin yarıştığı Antalya Barosu'nun seçimlerinde Ertuğrul Hüseyin Yeşildal ve Can Ercan, 2 adayın da yönetim kurulu aday listesinde yer aldı. Saat 17.00'de biten oy kullanma işleminin ardından açılan sandıklarda Alper Tunga Bacanlı 1273 oy, Hasan Uğur ise 855 oy aldı. 2 bin 204 oyun 9'u geçersiz sayılırken 67 oyda da başkan adayları değil, yönetim kurulları tercih edildi. Sonuçlara göre mevcut başkan Alper Tunga Bacanlı ikinci kez Antalya Baro Başkanlığı'na seçildi.

Editör: Haber Merkezi