ANTALYA'da 'Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla 5'incisi düzenlenecek YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na Türkiye'nin 81 ilinden 62'si katılacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) de katılımın olacağını belirten Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, "Birbirinden farklı lezzetlerin de yer alacağı bu fuara aç gelin" çağrısında bulundu.

Bu yıl 22- 26 Ekim'de gerçekleştirilecek YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nın bilgilendirme toplantısına ATB Başkanı Ali Çandır ev sahipliği yaptı. Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen ve fuara destek veren kurum yetkilileri katıldı. 5'incisi gerçekleştirilecek YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nın Antalya Expo Center'da 10 bin metrekarelik bir alanda yapılacağını açıklayan ATB Başkanı Ali Çandır, Türkiye'nin 62 ilinin yanı sıra K.K.T.C'den de katkılımın olacağını belirtti. 113 stantta 325 katılımcının ağırlanacağını belirten Çandır "100 bin ziyaretçinin beklenildiği fuarda 110 oda ve borsa, 9 kalkınma ajansı, 51 farklı kurum ve 155 firma yer alacak" dedi. Anadolu'nun 12 bin yıllık kültürel birikiminin mirası olarak günümüze yaklaşık 3 bin 500 yöresel ürünün geldiğini, ancak yöresel ürünlerin coğrafi işaret tescilinin yeterince yapılmadığını belirten Ali Çandır, "Yöresel ürünler, üretildikleri veya geliştirildikleri yörenin kendine özgü teknikleriyle üretilen ve nitelik itibarıyla benzerlerinden ayırt edilebilen ürünlerdir. Bugün itibarıyla Türkiye'de coğrafi işaret 'Cİ' tescili almış 183 ürün bulunmaktadır. 'Cİ' tescili için başvuru süreci başlatılan ürün sayısı ise 220'dir" şeklinde konuştu. Ali Çandır ayrıca "Birbirinden farklı lezzetlerin de yer alacağı bu fuara aç gelin" çağrısında bulundu.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, yöresel ürünler fuarının turizme ve tanıtıma da büyük katkısının olduğunu belirtirken, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı da fuarın Antalya'da yapılmasının Anadolu coğrafyasının dünyaya tanıtılması açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda gıda, turizm, tarım, tekstil, el sanatları, sanayi ve kültürel ürünlerin tanıtımı yapılacak. Halka açık olan ücretsiz fuar 5 gün boyunca saat 10.00 ile 20.30 arasında açık olacak. 'Sizin oralarının neyi meşhur' sloganıyla düzenlenen fuara her gün saat 11.00'de Liman, Uncalı, Kundu, Güzeloba, Sigorta, Varsak, Düden, Döşemealtı, Arapsuyu ve Aksu'dan ücretsiz seferler yapılacak.

Editör: Haber Merkezi