Özel Akdeniz Koleji Eğitim Kurumları hafta sonu etkinlikleri 18.10.2014 tarihi itibarı ile başladı.

Akdeniz Yükseliş Koleji Eğitim Kurumları, bu yıl da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğlendirici ve öğretici etkinlikler düzenliyor. Etkinliklerin amacının çocukların tatil günlerinde de keyifli ve verimli zaman geçirmelerini sağlamak olarak belirtiliyor. Etkinlikler ile ilgili olarak Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık şunları söyledi; ''Bu tür etkinlikler çocuğun kendini tanımasına ve özgüveninin gelişmesine yardımcı olur. Çocuğun kendini tanıması; hayal gücünün gelişmesini, duygularını rahatça ifade etmesini, farklı bakış açıları geliştirebilmesini, sosyal becerilerinin artmasını olumlu etkiler. Çocuklar kendilerini ifade ettikleri ölçüde gelişirler. Çocukların özgüveni, çevreden aldıkları geri bildirimlerle şekillenir, olumlu geri bildirim aldıkları sürece özgüvenleri yüksek olacaktır. Sanat ve sporla ilgilenmek çocuğun okul başarısına da olumlu yansır. Kendini iyi ve mutlu hisseden çocuk okulda da ilerleme gösterir. Çocuklar kişiliklerini oluştururken kendileri hakkında ipucu toplamaya ihtiyaç duyarlar. Sanat ve sporla ilgilenen çocuklar, kendilerini daha iyi tanır, böylece kişiliklerini daha sağlam geliştirebilirler. Sanat veya spor dallarından herhangi birine eğilimi ve yeteneği olan öğrenciler bu dalda kendilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı bulur aynı zamanda da eğlenceli vakit geçirir.''

Etkinliklerin sadece kendi öğrencileri ile sınırlı olmadığını isteyen her öğrenci ve velinin de etkinliklere katılabileceğini ifade eden Çalık etkinliklere katılmak isteyen herkesi Yükseliş Kolejine beklediklerini söyledi.

Mart, Nisan, Mayıs ayları boyunca devam edecek ( Tenis, Golf, Resim, Voleybol, Basketbol, Jimnastik, Piyano, Keman, Gitar, Bağlama, Diksiyon, gibi ) tüm öğrenci ve velilere açık olacak etkinlikler, çocukların bilgi ve becerilerini geliştirmek, eğlenceli bir etkinlik atmosferi içinde hayal dünyalarını genişletebilmek üzerine kurulu farklı gösteri ve atölyelerden oluşuyor.

Editör: Haber Merkezi