Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2008 yılında "amacına hizmet etmediği" gerekçesi ile okullarda kapattığı kurslar 6 yıl sonra açılıyor.

MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme Kursları ile ilgili olarak Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığının gönderdiği yazılar incelenerek bir çalışma planı oluşturuldu.

Yönerge Yayınlandı

Dershanelerin Eylül 2015'te kapanacak olmasıyla öğrencilerin "takviye ders" ihtiyacını, ücretsiz verilecek bu kurslarda karşılama kararı alan bakanlık, öğretmen açığını da ücretli öğretmenle karşılayacak. Üniversite akademisyenleri de "ücretli öğretmen" olarak bu kurslarda ders verebilecek. Bakanlığın yayımladığı yönergeye göre hafta içi gece 22.00'ye kadar sürecek kurslardaki kurallar şöyle:

Mezunlar Halk Eğitime: Ortaokul ve lise öğrencileri okullarındaki, mezunlar halk eğitim merkezlerindeki kurslara gidecek. Bir okulda kurs açılmazsa öğrenciler kurs açılan başka bir okula kayıt yaptırabilecek.

365 Gün Ders: Bir kurs en az, dönemlik 36 saat, yıllık 72 saat olacak. Ancak üst sınır belli değil. Ders saati 40 dakika. Kurslar hafta sonu olduğu gibi, yarıyıl ve yaz tatillerinde de yapılacak. Hafta sonları yapılan kurslar her gün en fazla 8 saat olacak.

Saat 22.00'ye Kadar: Kurslarda hafta içi saat 22.00'ye kadar eğitim verilebilecek. En az 2 saat en fazla 8 saat ders olacak. Aynı ders üst üste aynı gün 2 saatten fazla olmayacak.

 

Editör: Haber Merkezi