BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi'nden yapılan açıklamada, hakim ve savcılara yönelik 1155 liralık zammın kapsamının genişletilmesi istendi.

BES Antalya Şube Sekreteri Ayşe Şimşek tarafından yapılan basın açıklamasına, sendika üyeleri ile bazı adliye çalışanları katıldı. Ayşe Şimşek, hükümetin 2015 yılı bütçesinde kamu emekçileriyle adeta alay ettiğini belirterek, '800 lira iyi para bu parayla geçinilir' diyen Çalışma ve Sasyal Güvenlik Bakanı'nın halen bakanlık koltuğunda oturduğu mecliste Ak Parti iktidarının bu ülkenin emekçilerine hesap vermesi gerektiğini kaydetti. Şimşek, "Sayın vekiller siz 7 bin 479 lirayla geçinemiyorsanız, hangi yüzle asgari ücretle geçinilir diyebiliyorsunuz. Ya da kendi maaşlarınıza 700 lira artış yaparken önümüzdeki aralık ayında asgari ücrette ne kadar artış yapmayı planlıyorsunuz" dedi.

Hakim ve savcılara yönelik yapılacak 1155 liralık zam düzenlemesinin kapsamının genişletilerek tüm yargı emekçileri ve kamu avukatlarının ücretlerinde derece-kademe ve kadroları dikkate alınarak iyişleştirme yapılması gerektiğini kaydeden Şimşek, yol ücretlerinin ödenmesini, adli yıl açılışında bir maaş ikramiye istediklerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi