AKDENİZ Üniversitesi'nin (AÜ) ortakları arasında yer aldığı 'Leonardo da Vinci' projesi kapsamında 'Tarımın Sosyal Amaçlı Kullanımı' çalıştayı gerçekleştirildi.

Almanya'nın koordinatörlüğünde, Avusturya, Finlandiya, Bulgaristan, Hollanda, Norveç, Estonya, Hollanda ve ülkemizi temsilen A.Ü'nün de ortaklar arasında yer aldığı 'Leonardo da Vinci' projesi kapsamında 'Tarımın Sosyal Amaçlı Kullanımı' konulu çalıştay gerçekleştirildi. A.Ü Olbia B Salonu'nda 4 gün süren çalıştaya proje ortağı ülkelerin temsilcileri, A.Ü Özel Gereksinimli Kişiler Araştırma ve Uygulama Merkezi, Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM), Engelli Destek Birimi görevlileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sosyal tarım alanlarının ülkemizde hızla genişlediğini belirten A.Ü Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide Gübbük, "Antalya, ekolojik özellikleri nedeniyle sosyal tarımın uygulanması açısından önemli bir yere sahip. Üniversite olarak, kentin bu avantajından yararlanarak sosyal tarımın yaygınlaşması için çalışmalar yürütüyoruz" şeklinde konuştu. Çalıştayın verimli geçtiğini dile getiren Prof. Dr. Gübbük, sosyal tarımın ülkemizde en yaygın olarak açık hapishanelerde uygulandığına, diğer alanlarda ise sınırlı oranda uygulandığına vurgu yaparak, sosyal tarım ile bedensel ve zihinsel engellilerin, madde bağımlılarının, yaşlıların ve açık hapishanelerde kalan bireylerin bitki ve hayvanlar ile rehabilitasyonunun amaçlandığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi