Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitümüzce geliştirilen yeni çeşit Batem İncisi mandalina fidanları, Serik Boğazkent Mahallesinde toprakla buluştu.

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitümüzce geliştirilen yeni çeşit Batem İncisi mandalina fidanları, Boğazkent Mahallesinde bir üreticinin 5 dekarlık arazisine dikimleri yapılarak demastrosyan bahçesi kuruldu. Geliştirilen Batem Yıldızı ve Batem incisinin ince kabuk ve daha iri meyve özelliği yanında bodur çeşidi olması üreticilerimiz tarafından benimseneceği belirtildi. Çeşidin ağaç başı verimi 10 yaşlarında 150-200 kg, çekirdeksiz, kolay soyulabilir, meyve kabuk rengi sarı-yeşil, sulu ve sofralık olarak tüketilebilir, tatlı ve lezzetli, meyve ağırlığı 100-120 gr gibi özellikleri bulunuyor.

Teknik elemanlarca dikim mesafeleri, ekim ve bakım tekniklerinin anlatıldığı bahçe tesisinde ilk meyve fidanı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu tarafından dikildi. Daha önce mandalinada Okitsu ve limonda Batem Sarısı gibi çeşitlerin demastrosyon bahçelerinin kurulduğunu söyleyen İlçe Müdürü Çömezoğlu; ''Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu; ''Yapılan proje ile 2000 ağaçlık okitsu bahçeleri kuruldu. Bugün meyveleri pazarlanıyor. Bugün dikimi yapılan yeni çeşit meyve bahçesinin 2-3 yıl sonra meyvelerini ve lezzetlerini gözlemleyeceğiz. Takipleri İlçe Müdürlüğümüz ve Batem teknik elemanlarınca yapılacaktır.'' dedi

Editör: Haber Merkezi