ANTALYA'da Ak Parti il teşkilatı, 11 Ocak Pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı kongrede yeni il başkanını seçmek için sandık başına gidecek.

 Antalya'nın 19 ilçesinde delege seçimlerini tamamlayan Ak Parti il teşkilatında kongre takvimi belli oldu. Belirlenen takvime göre ilçelerde kongre süreci 6 Kasım Perşembe Demre ile başlayacak ve 14 Aralık pazar günü yapılacak Kemer kongresiyle sona erecek.

 İlçe kongrelerinin ardından 11 Ocak Pazar günü Ak Partililer, yeni il başkanını belirlemek için 11 Ocak Pazar günü sandık başına gidecek. Kepez Arena'da gerçekleşecek kongreye, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. Kongrede Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin milletvekilliği için istifasının ardından Genel Merkez tarafından Şubat 2011'de atamayla göreve getirilen Mustafa Köse'nin yeniden aday olup olmayacağı noktasında kesin karar bulunmuyor.

 

 KÖSE'NİN SEÇİM KARNESİ

 Köse, 2011 yılında görevi devraldıktan sonra genel seçim, yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini yaşadı. Ak Parti, Köse'nin il başkanlığında 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde 6 milletvekili çıkartarak birinci parti oldu. Onun döneminde hem Menderes Türel hem de Mevlüt Çavuşoğlu dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'A Takımı'na girdi, genel başkan yardımcısı oldu. Sonrasında Türel, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için milletvekilliğinden ayrılırken, Çavuşoğlu önce Avrupa Birliği Bakanı, sonrasında Dışişleri Bakanı oldu. Mustafa Köse başkanlığında girilen 30 Mart yerel seçimlerinde ise Ak Parti 2009 yılında CHP'ye kaptırdığı Büyükşehir Belediyesi'ni geri aldı, 10 ilçede de belediye başkanlığını kazandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 41.6'lık oy oranıyla Ak Parti'nin Antalya'da ulaştığı en büyük oy oranına sahip oldu.

 

 KÖSE AK PARTİ SAHNESİNDE

 Mustafa Köse, seçim başarılarının yanı sıra 30 Mart sonrasında partisine kazandırdığı belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyle siyasi arenada da dikkat çeken isim oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak Parti'ye veda ettiği kongrede 81 il başkanını temsilen Erdoğan'a hediye sunan Köse, aynı kongrede MHP'den Ak Parti'ye geçen Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'na rozet takılmasını sağladı. Bununla birlikte partisinin Büyükşehir Meclisi'nde üye sayısının CHP ve MHP'nin altında kalmasına yaptığı transferlerle cevap veren Köse, Belediye Başkanı Türel'in mecliste rahat çalışmasına olanak sağladı.

 

 BAKAN ÇELİK DANIŞMA KURULUNA KATILACAK

 Ak Parti'de kongreye yönelik hazırlıklar devam ederken Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ak Parti İl Danışma Kurulu'na katılmak üzere cumartesi günü Antalya'da olacak. Kongre süreci öncesi toplanacak son İl Danışma Kurulu'nda Ak Parti'ye aralarında Alevilerin de bulunduğu üye bazında katılım olması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi