ANTALYA'daki yerleşik yabancıların birbirleriyle tanışması ve kaynaşması amacıyla kurulan Akdeniz Kültürler Arası Uyum Derneği'nin Başkanı Ayşe Çetkin, "Antalya bölgedesinde 6 bin fazla Almanya, Avusturya ve İsviçre vatandaşı ikamet ediyor. Farklı kültür ve inançlar arasında dostluk köprüsünü oluşturacağız" dedi.

Kente yerleşerek yaşamlarını sürdüren yabancıların tanışıp kaynaşması ve dayanışması amacıyla yeri bir dernek kuruldu. Başkanlığını Ayşe Çetkin'in üstlendiği Akdeniz Kültürler Arası Uyum Derneği'nin ilk toplantısı, Kaleiçi'ndeki Türk Evleri Butik Otel'de gerçekleşti. Kahvaltıya yabancı davetlilerin yanı sıra Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter ile İsviçre fahri konsolosluk temsilcileri de katıldı.

Derneğin Türk Alman Dostluk Federasyonu'na (DTF) bağlı olarak hizmet sunacağını belirten başkan Çetkin, "Antalya bölgesinde 6 binden fazla Alman diline vakıf Almanya, Avusturya ve İsviçre vatandaşı ikamet ediyor. Farklı kültür ve inançlar arasında dostluk köprüsünü oluşturacağız" dedi. Derneğin yakın zamanda yurt içinde ve yurt dışında panel, konferans, seminer, kültürel-sanat ve gezi etkinliklerini gerçekleştireceğini anlatan Ayşe Çetkin, "Toplumların bir arada huzurlu, mutlu, ve dostça yaşayabilmeleri için ortak değerlerin oluşturulması, bu değerlerin korunması gerekir. Yerli ve yabancı tüm kardeşlerimizle birlikte aynı hedefe, aynı amaca doğru hareket edeceğiz" diye konuştu. Kahvaltıya katılan konuklar ise derneğin kuruluşundan duydukları memnuniyeti dile getirerek faaliyetlere katılmak için sabırsızlandıklarını söylediler.

 

ANTALYA KÜLTÜRLER ŞEHRİ

Akdeniz Kültürler Arası Uyum Derneği Yönetim Kurulu Başkan Ayşe Çektin, Başkan Yardımcısı Yonca Atabey, üyeler Fethiye Öner, Ülfet Tekin, İsabel Hülya Ergül, Ganiye Gencer ve Gülay Çeviker'den oluştu. Kurul üyeleri, kendi aralarında görev bölümü yapıp, farklı projeler üretecek. Etkinliklerle Türk-Alman-Avusturya ve İsviçreli vatandaşlar arasındaki kültürel ve sosyolojik uyuma katkı konacak.

 

Editör: Haber Merkezi