Serik Müftülüğüne bağlı Kur'an Kurslarında görev yapan kadrolu personel Merkez Kur'an Kursunda hizmet içi eğitime alındı.

Serik Müftülüğüne bağlı Kur'an Kurslarında görev yapan kadrolu personel Kur'an-ı Kerim'i okuma, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra değişen ve gelişen şartlara göre kendilerini yenileme ve geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla Merkez Kur'an Kursunda Hizmet İçi Eğitime alındı.

20 Ekim Pazartesi günü başlayıp 8 hafta sürecek olan eğitim İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş'un açış konuşması ile başladı. Müftü Karakuş konuşmasında şunları söyledi: ''Kur'an-ı Kerim'in usûlüne uygun okunması, her şeyden önce ona saygının bir gereğidir. Bundan dolayı Müslümanlar Kur'an-ı Kerim'i doğru ve güzel okumayı önemsemiş ve Asr-ı Saadetten beri bununla ilgili eğitimi hiçbir zaman ihmal etmemişlerdir. Hz. Peygamber'in (s.a.s) Kur'an-ı Kerim'i ashabına ağır ağır okuması, tertil üzere ve güzel sesle okuyanları övmesi kıraat eğitim ve öğretiminin temelini oluşturmuştur. Müslümanlar hem ibadetlerinde, hem de müstakil olarak kıraat ettiklerinde Kur'an-ı Kerim'i usûlüne uygun olarak okumaya özen göstermişlerdir.''

15 Kur'an Kursu Öğretisinin katıldığı eğitimde Talim Üzere Yüzünden Okuma, Talim Üzere Ezbere Okuma ve Tecvid Uygulamaları dersleri verilecek olup, dersler Şube Müdürü Mustafa Güner ve K. Belkıs Camii İmam-Hatibi Abdullah Kanatsız tarafından verilecek.


Editör: Haber Merkezi