ANTALYA'da 'Frutech 2'nci Meyve Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı', Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün partnerliğinde gerçekleşen 'Frutech 2'nci Meyve Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı'na Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü lojistik destek sağladı. Türkiye'nin farklı illerinden 85 katılımcı ile açılan fuarda Bursa ve Antalya İl Gıda ve Hayvancılık müdürlükleri stantlar kurdu. Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Alaettin Gülal ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları'nın katıldığı açılış töreninde meyve yetiştiriciliğindeki gelişmeler anlatıldı.

 

'1 TRİLYON DOLARLIK GIDA ZİYAN EDİLİYOR'

Açılışta konuşan Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye'de artık ürün bazlı fuarlara yönelme olduğunu belirterek şunları söyledi:"Dünyada bugün 800 milyon insan aç yatıyor. 1.2 milyar insan yetersiz besleniyor. 1.5 milyar insan ise yanlış beslenme ile obezite gibi sorunlarla karşı karşıya. Hal böyle iken üretilen gıdanın 3'te 1'i her yıl ziyan ediliyor. Bunun parasal değeri 1 trilyon dolar. Bunun yarısını tasarruf ediyor olsak, 800 milyon aç yatan insanı doyurmuş olacağız."

Türkiye'ye bu konuda büyük iş düştüğünü kaydeden Mirmahmutoğulları, "Ülkemiz Allah'ın övüp yarattığı bir ülke. Dünya çapında üretilen 12 bin ürünün 4 bin 200'ü orijinal olarak bizim topraklarımızda üretiliyor. Avrupa Birliği kıtasının toprak büyüklüğü bizim 4 katımız iken, oralarda üretilen ürün sayısı 2 bin 400'ü geçmez" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol fuar alanını gezerek stantlar hakkında bilgi aldı.

25 Ekim tarihlerine kadar açık olacak Frutech 2'nci Meyve Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı'na gelenler ise stantlarda ikram edilen meyvelerin tadını baktı.

 

 

Editör: Haber Merkezi