Kumluca İlçesi'ne bağlı Mavikent Mahallesi'nde Perşembe günü gece etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına, bazı seralarla portakal bahçelerinde zarara neden oldu. Bölge halkı yağıştan sonra hortum oluştuğunu söyledi.

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'nde dün saat 22.30 sıralarında şiddetli yağmur başladı. Fırtınayla birlikte etkili olan yağış, bölgedeki seralar ve portakal bahçelerinde zarara neden olurken, bazı evlerin çatısındaki kiremitler uçtu. Bölge halkı yağış sırasında korkudan evden çıkamadıklarını belirtirken, yağış ve fırtınanın ardından deniz tarafında uğultu ve kırmızıyı andıran ışıklar ortaya çıktığını, sonrasında da hortum oluştuğunu söyledi.

 

'500 DÖNÜMLÜK ALANDAN GEÇMİŞ'

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın, olayı sabah öğrendiklerini aktarırken, "Ekiplerimiz hasar tespitine çıkacak. Net bilgiyi ondan sonra vereceğiz" dedi. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ise "Saat 22.30 sıralarında meydana gelen hortum yaklaşık 500 dönümlük alandan geçmiş. Bu alanda zarar görmeyen sera çok az görünüyor. Ancak gerçek zarar, hasar tespitinden sonra belli olacak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi