MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan 2015 yılı bütçe kanun tasarısı, Antalya'da protesto edildi.

Büro Emekçileri Sendikası'na (BES) bağlı bir grup çalışan, Antalya Defterdarlığı önünde 2015 bütçe tasarısına tepki gösterdi. Tasarının, AK Parti hükümetinin yıllardır izlediği ve emekçileri sürekli ezen geleneksel vergi rejiminin değişmediğinin bir göstergesi olduğu vurgulandı.

 

VERGİ ARTIŞI YOK DENİLMİŞTİ

Grup adına açıklama yapan BES Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Mol Uysal, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "2015 yılında vergi artışı yok" açıklamasına atıfta bulunarak, 2015 yılında vergi gelirlerinde yüzde 11'e yakın artış hedeflendiğine dikkati çekti. Uysal, "Tapu harçları ve trafik cezalarındaki artış ise yüzde 13. Toplamda ise bütçe gelirinin yüzde 12'nin üzerinde artırılması öngörülmektedir. 2015 bütçesinin özeti sayılabilecek bu durum, 2015 bütçesinde en ağır yükün yine emekçilerin sırtında olacağını göstermektedir" dedi.

 

KAMU EMEKÇİLERİYLE ALAY EDİLİYOR

Maliye Bakanı Şimşek'in yandaş sendikayla yapılan sözleşmeye atıfta bulunduğunu hatırlatan Devrim Mol Uysal, "2014 yılı için enflasyon farkının kesinlikle ödenmeyeceğini, 2015 yılı için ise yüzde 3+3 maaş zammı yapılacağını açıklamıştır. 2015 enflasyon hedefinin tutmaması halinde ise zam düşünebileceklerini ifade ederek, 2 milyon 400 bin kamu emekçisiyle adeta alay etmiştir" diye konuştu.

 

40 BİN İMZA PAZARTESİ TBMM'YE GÖNDERİLECEK

Sloganlar eşliğinde yapılan basın açıklamasında, ayrıca çalışanlardan toplanan 40 bin imzanın pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderileceği vurgulandı. İmzaların bulunduğu dilekçede çalışanlara ek zam talebi ve fazla mesailerin ödenmesi gibi talepler yer alıyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi