DÜNYANIN farklı coğrafyalarındaan gelen 1500 öğrenci, Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim görüyor.

Türk öğrencilerin tercihlerinde ilk sıralarda yer alan Akdeniz Üniversitesi, son yıllarda dünyaya açılmaya yönelik faaliyetler sonucu, uluslararası öğrencilerin de en çok tercih ettiği üniversiteler arasında yer aldı.

Değişim programları (Mevlana, Erasmus ve Free Mover) kapsamında gelen öğrenciler ile Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Cezayir, Cibuti, Fas, İngiltere, İspanya, İsviçre, Japonya, Makedonya, Meksika, Nijerya, Suriye, Ukrayna, Yunanistan, Sırbistan, Rusya gibi 91 ülkeden örgün öğretim kapsamında gelen uluslararası öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi'ndeki eğitimlerine başladı.

 

DÜNYA ÜNİVERSİTESİ

Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, bir dünya üniversitesi olma azmi ve kararlılığı içinde olan Akdeniz Üniversitesi'nin 2012 yılında Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin (UİO) kurulmasıyla birlikte uluslararasılaşma stratejisini belirlediğini ve etkin bir şekilde uygulamaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Özkan, söz konusu strateji kapsamında 2 yıl içerisinde 7 uluslararası fuarda üniversitenin etkin şekilde tanıtımının yapıldığını, uluslararası işbirliği anlaşma sayısının geçen yıla göre 2 katına çıkartıldığını aktardı. Prof. Dr. Özkan, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı'nın bu yıl ilk defa yurt dışında gerçekleştirildiğini, UİO'nun uluslararası etkinlik ve haberlerinin yaklaşık 1000 üniversiteye gönderildiğini kaydetti.

 

YÜZDE 150 ARTTI

2014-2015 eğitim-öğretim döneminde Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim gören uluslararası öğrenci sayısının geçen yıla göre yüzde 150 oranında arttığını söyleyen Prof. Dr. Özkan, "Şu anda değişim programları kapsamında gelen öğrenciler ile örgün öğretim kapsamında gelen toplam 1500 uluslararası öğrenci Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim görüyor" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi