Türkiye'nin en çok okunan yazarlarından Ayşe Kulin,  22 Ekim günü Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Eğitim Kurumlarında öğrencilerle söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi.

Öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra pek çok velinin de yoğun ilgi gösterdiği yazar ilk olarak öğrencilere bir konuşma yaptı. Konuşmasında 25 yılını yazar olmak için mücadeleyle geçirdiğini söyledi. Hayal adlı kitabında yazarlık serüvenini ayrıntılı olarak anlatan Ayşe Kulin,  Neden okumalıyız?  Sorusunun en yaygın soru olduğunu dile getirdi. Bu sorunun cevabı olarak ta, 'Okumalıyız çünkü hiç tanımadığımız bir kişinin gözünden dünyaya bakma imkanı buluruz. Okumalıyız çünkü hiç görmediğimiz yerleri kitapla gezip görebiliriz. Okumalıyız çünkü hiç hissetmediğimiz bir duyguyu okuduğumuz bir kitapta hissederiz.' dedi. Kendisinin de çok satan ve tanınan bir yazar olmasına rağmen okuduğu bazı kitaplarla hala bakış açısının geliştiğini belirtti. Ayşe Kulin ayrıca kitaplarından bazılarında neleri nasıl yazdığını anlattı. Öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlayan yazar kitaplarını imzalayarak okuldan ayrıldı.

Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık ise  önce yazara hitaben; Böyle büyük bir yazarı tanımak ve ağırlamaktan onur duyduklarını, her zaman da okullarında misafir etmek istediklerini söyledi. Öğrencilerine de, kendilerinin öğrencilik yıllarında böyle imkanlara sahip olmadıklarını bunun kıymetini bilmeleri gerektiğini belirtti. Ardından yazara plaket ve çiçek takdim edildi. Böylelikle Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları sosyal kültürün gelişmesi adına önemli bir etkinliğe imzasını atmış oldu.


Editör: Haber Merkezi