Serik Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Hakkari'de Şehit olan askerlerimiz için Pazartesi günü Yağcılar kafede Yasin-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim programı düzenledi.

 

Yasin-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim programından sonra Serik Ülkü Ocakları Başkanı Mete Erdem bir açıklama yaparak şunları söyledi;  ''Hakkâri'de PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu 3 askerimizin şehit olduğu haberi gelmiştir. Bütün Türkiye bu haberle birlikte yasa bürünmüş, Türk Milleti şehitleri için döktüğü gözyaşlarını dualarıyla süslemiştir. Gencecik vatan evlatları, hayallerini ve sevenlerini geride bırakarak milyonların kalbinde bayraklaşmıştır. Bilindiği üzere şehitlik, herkese nasip olmayacak yücelikte bir makamdır. Bu makama yükselen kardeşlerimizin şefaatine erişmek ise hepimiz için en büyük temenni olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak ülkemizin ve milletimizin huzuruna kast eden hainlerin alçakça ve şerefsizce tertipleri karşısında vatandaşlarımızın geleceğe yönelik kaygıları artmış, umutsuzluk ve karamsarlık hat safhaya ulaşmıştır.

  

Bütün bunlara rağmen Türkiye teröre teslim olmayacak, Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiçbir güç alt edemeyecektir. Bu anlamda, hükümet tavizkâr tutumundan geri dönüşü olmayacak biçimde dönmeli ve bu belayı ülkemizden defetmek için inandırıcı bir kararlılık göstermelidir. Konuşulması ve sorgulanması gereken daha pek çok şeyin varlığına rağmen bugün milletçe daha farklı bir sorumluluk taşıdığımız da bir gerçektir.

 

Bugün hiçbir politik ve sosyal mesafe gözetmeksizin Türk milleti yekvücut olmalı ve şehitlerimiz şanına layık bir şekilde uğurlanmalıdır. Şehit ailelerinin kederleri paylaşılmalı, her Türk gencinin onların birer evladı olduğu devamlı hatırlatılmalıdır. Bugün; Türk Milleti'ne ve devletine yönelik bu hain saldırıya hak ettiği cevabı verme günüdür. Bugün; milleti bölmeye çalışanlara karşı tek yürek olup tek bir ses verme günüdür: ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez!'' Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, Yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dilerim.''


 

Editör: Haber Merkezi