Muratpaşa Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında son yıllarda geleneksel hâle gelen fener alayı yürüyüşüne yüzbinler katıldı. Konyaaltı varyanttan başlayan yürüyüşte Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Cumhuriyet Meydanı'na yüründü.

Muratpaşa Belediyesi öncülüğünde Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu desteğiyle saat 18.00'de Konyaaltı Varyant'tan başlayan fener alayı bu yıl da yüz binlerin katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşte CHP Antalya milletvekilleri Gürkut Acar, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve binlerce Antalyalı katıldı.

Cumhuriyet Bayramı'nın tarihin en karanlık döneminde fakat umut dolu olarak kutladıklarını belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İbrahim Daş, "Bugün gelinen noktada, Gazi Mustafa Kemal'in ve arkadaşlarının oluşturduğu birlik ve beraberlik yok edilmiş, etnik kimlik ayrımı yapılarak, çözüm denile denile çözülme aşamasına gelinmiştir. Ülkemizin içindeki bu karanlık tabloyu değiştirmek elimizdedir. Çelenk töreni ve burada olduğu gibi sessiz kalmadıysanız, tehlikenin farkında ve uyanıksanız, Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyorsanız bugün olduğu gibi her zaman her şartta birlik bütünlük içinde olacağız diyorsanız korkmayın Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır" dedi.

Ermenek'te madende mahsur kalanları unutmayan Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, çok gergin sıkıntılı günler yaşandığını belirterek, "Bir bayramımızı bile yek vücut halk olarak tüm bölge ve insanlarımızla ulus olarak hep birlikte kutlayamıyoruz. Çok yakın zamana kadar bunu başarıyorduk ama bu hakkımızı zedelediler. Halkımızı ayrıştırmayı başaranlar eserleriyle ne kadar övünseler azdır, başları göğe ermiştir" diye konuştu.

Ümit Uysal'ın bugün Antalya'daki çelenk koyma töreninde engelleme yapıldığını söylemesi üzerine kalabalık 'yuh' çekti. Uysal, şöyle devam etti: "Bundan kim ne kazandı. Bu uluslaşabilmek kader birliği yapabilmek için onlarca yıldır uğraşan halkımızı ayrıştırarak sadece devletin kutladığı bayramlara dönüştürmek kimin işine yarar. Bu ancak diktatörlüklerin olduğu ülkelerde olur. Halkımızı bu şekilde bölmek, toplumsal barışı, devlet erkanı eliyle, yönetenler eliyle bozmak kimsenin işine gelmez. Bu insanlar tarih önünde vebal altında kalırlar. Bundan vazgeçsinler, çünkü biz bu bayramı kutlarız. Siz bizim elimizden alamazsınız. Yapmayın, kendinizi komik, zavallı duruma düşürmekten başka bir şeye yaramaz."

Konuşmaların ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

Editör: Haber Merkezi