Serik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Serik Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte ortaklaşa olarak 27 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 15.00'de Serik Belediyesi Nikah Salonu'nda kalabalık bir topluluğun katılımıyla ''Meme Kanseri'' konferansı yapıldı. 

 

Serik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Zülfiye Baş yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; ''1-31 Ekim tarihleri arasında  ''Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı''  etkinlikleri kapsamında Serik Toplum Sağlığı Merkezi ile ortaklaşa olarak bu konferansımız düzenlenmiştir. Meme Kanseri kadınlarımızın ortak sorunu olup, kişi fark etmeden vücudunda oluşup gelişmeye başlayan sinsi bir hastalıktır. Birçoğumuz meme kanserinin ileri yaşlarda görülmeye başlandığını düşünür ve henüz risk grubunda olmadığına inanırız. Oysa bir kadının meme kanseriyle karşılaşma riski 20 yaşından itibaren ortaya çıkar. Bu amaçla 30 yaşın üzerindeki her kadın yılda bir kez mamografi çektirirken aynı zamanda bununla da yetinmeyip mutlaka elle muayenesini yapmalıdır. Unutulmamalı ki, erken teşhis hayat kurtarır. Serik Toplum Sağlığı Merkezi tarafından konferansa katılan bayanlarımıza bilgilendirme yapılacak olup, katılımlarınız için teşekkür ederim.''

Serik Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından konferansa katılanlara; Meme Kanseri nedenleri,  belirtileri, tarama, korunma, erken tanı,  elle muayene, mamografi çektirmenin gerekliliği, meme kanserine yakalanma oranı, meme kanseri ölüm oranları, meme kanserinden korunma yöntemleri hakkında detaylı olarak bilgiler verildi.

Konferansın sonunda katılan hanımlara Serik Belediyesi tarafından ''Kanserden Korkmuyorum'' sloganı  içeren materyaller  dağıtıldı.


 

Editör: Haber Merkezi