Çalık; "Projelerimizin hizmete dönüşmesinden dolayı mutluluk yaşamaktayım. Dev Projeler diyerek yola çıktık. Bu projeler için somut adımlar attık.''

Serik Belediyesi Birimlerinin çalışmalarının hızlandığı, yapılan çalışmaların belediyenin rutin işlerinin yanında sosyal belediyecilik çalışmalarıyla müşterek olarak ilerlemekte olduğu bildirildi. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık şunları söyledi; "Projelerimizin hizmete dönüşmesinden dolayı mutluluk yaşamaktayım. Dev Projeler diyerek yola çıktık. Bu projeler için somut adımlar attık. Düşünmek ve söylemek kolay, fakat yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur. Ziya Gökalp söylemiştir. Sözde milliyetçilik değil, memleketine en çok hizmet eden memleketini çok sevendir.  Şimdi biz söylediklerimizi yapıyoruz ve başarı ile sonuçlandırıyoruz.

Biz göreve geldiğimiz günden bugüne vatandaşlarımızla belediyeyi kavuşturduk. Belediyemiz halkın yakın denetim ve gözetiminde hizmet veren, hizmetleri ve personeli ile halkın Belediyeye olan güvenini kazanılması önemli rol oynamaktadır. Belediyeler halkla ilişkileri belli bir plan ve programa oturtulmalıdır. Halkın kendi Belediyesine sahip çıkması ve kentin gerçek anlamda yöneticisi ve denetleyicisi olmalıdır. Laf üretmiyoruz iş üretiyoruz. Eleştiriler alıyoruz muhalefet kesiminden. Buna seviniyorum. Meyve veren ağaç taşlanır. Demek ki doğru yoldayız. Biz çalışmalarımızla onlara en güzel cevabı veriyoruz.

Belediyemiz İlçemizin sağlıklı kent oluşmasının işleyiş ve sorumluluğunu taşımaktadır. Hizmet yolunda detaylı yol haritamızı oluşturmaya çalışmaktayız. Büyük bir titizlikle bize emanet edilen görevi İlçemizin gerçek değerine kavuşması için 7/24 durmadan çalışmaktayız.

DSİ ve Cezaevi alanlarının çalışmalarına başladık. Gebiz Mahallemizde Ziraat Bankası inşaatının sonuna yaklaştık. Yol açımlarımız devam etmektedir. 70 adet okul ve caminin duvar, tuvalet ve boya vb. inşaat işleri yapıldı. 13.000 ton sıcak asfalt ile 15 km yol yapıldı. 

20 km sahti kaplama asfalt yapıldı. Kozağacı, YukarıKocayatak, Nebiler, Çatma ve Gebiz Mahalleleri asfaltlandı. Ve çalışmalar bölgede devam etmektedir. 5.000 ton sıcak asfalt ve rotmiks yama malzemesi kullanarak 600.000 TL'lik yama yapıldı. Bu yeterli değildir. Ancak %50'sini tamamlayabildik. 70 km üzerinde 50.000 ton stabilize kullanılarak yollar yapıldı. Bucak Köy ve Deniztepesi Cinli Camii mevkinde yol çalışmalarımız bugün itibariyle devam etmektedir.

Serik Sizin için güzelleşiyor sloganıyla kaldırım taşlarını boyadık. Tekeli İlköğretim Okulunun bahçesinde sona yaklaştık. Kadriye Mahallesinde yol kenarlarının temizliği ve düzenlenmesi yapıldı. Belek Turizm yolu temizlendi. Derelerin temizlik ve ıslah çalışması devam ediyor. Tüm mezarlıklar Büyükşehir yasası ile Büyükşehir'e bağlanmış olsa bile temizlik işleri, bakım onarımı bizler tarafından yapılmaktadır.''



Editör: Haber Merkezi