ANTALYA'da Cumhuriyet Bayramı için 28 Ekim'de düzenlenen çelenk töreninde Valilik, Garnizon ve Büyükşehir dışındaki kurumların çelenklerine izin verilmemesine dair Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden yapılan açıklamada, yaşanan olaylara ilişkin üzüntü dile getirildi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin, 1997'de kurulmuş olup 75'i aşkın şubesi olduğuna ve 1998'den beri Antalya'da faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Antalya Şube Başkanı Nilüfer Deveci, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet devrimleri ile kazanılmış ekonomik ve siyasal bağımsızlığın, özgürlük, demokrasi ve aydınlanmanın savunulması, ülke ve halk yararına geliştirilmesi için çalıştıklarını açıkladı.

Dernek olarak geçmiş yıllarda da olduğu gibi bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlama programında yer alan törenlere katılmak üzere hazırlık yaptıklarını belirten Deveci, şöyle konuştu:"28 Ekim saat 13.00'de çelenk sunma törenine katılıp, 29 Ekim saat 10.00'da resmi geçit töreninde sporcu guruplardan sonra askeri birliklerden önce yerini almıştır. Cumhuriyet kadınları derneğimiz Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyete bağlı saygın bir kuruluştur. Her yıl Antalya'da ve şubelerimizin olduğu her yerde törenlere katılarak Cumhuriyetimize ve Atamıza olan saygımızı ve bağlılığımızı ifade ederiz. Bu seneki Cumhuriyet Bayramında Antalya dışında diğer illerde bir sorun yaşanmazken, ne yazık ki Antalya'da cumhuriyetin kadınları cumhuriyetin kutlandığı resmi korteje ve Cumhuriyet Meydanı'na alınmamış, alınmamanın üzüntüsünü yaşamıştır."

 

Editör: Haber Merkezi