CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret ederek, 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu

CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve il yöneticileri ile birlikte Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret eden Deniz Baykal, Ukrayna'da seçimleri takip etmesi nedeniyle Manavgat'ı henüz ziyaret edebildiğini söyledi. Deniz Baykal "Ukrayna'da önemli bir seçim vardı. Avrupa Konseyi'nin görevlendirmesiyle orada seçimleri takip ettik. Bu nedenle Manavgat'ı sel felaketinin ardından bugün ziyaret edebildik. Öncelikle tüm Manavgat halkına geçmiş olsun diliyorum. Manavgat belediyemizde afetle ilgili gereken çalışmaları yapmış. Afete maruz kalan, işyerleri, evleri araçlarız arar gören tüm Manavgatlı hemşerilerimizin sizin şahısında geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Sel felaketiyle ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını anlatan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Doğma büyüme Manavgat'tayım. Hayatım boyunca böyle bir afet görmedim. Ufak tefek ırmak taşkınlarımız oluyordu ama böylesi bir afet yaşamamıştık. Bugüne kadar resmi verilerde Manavgat'a düşen yağış miktarı metrekareye 160- 180 kilogram. Ama bu kez 9 saat süren yağışta metrekareye 350 kilogram yağış düştü. Bugüne kadar hiç su basmayan 6 mahallemiz su altında kaldı. Başarılı bir çalışma süreci gerçekleştirdik. İnşallah bir daha böyle bir afetle karşı karşıya kalmayız. Şuanda da yaraları sarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Deniz Baykal ve berberindeki heyet Gazipaşa'ya hareket etti.

Editör: Haber Merkezi