ANTALYALI gravür, mozaik ve resim sanatçısı Mehmet Rıza Ünlü'ye, Karadağ Cumhuriyeti'nden 'Jüri Özel Onur Ödülü' gönderildi.

Mehmet Rıza Ünlü, Karadağ Kültür Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği uluslar arası sanat festivaline, 'Medeniyetler Buluşması' adlı çizgili gravür çalışmasıyla katılmıştı. Ünlü'nün eseri, yarışmada jürinin dikkatini çekince, 'Onur Ödülü'ne layık bulundu. Üzerinde Boşnakça yazılar bulunan onur belgesi, posta ile Ünlü'ye gönderildi.

Sanatçı Mehmet Rıza Ünlü'nün eline geçen Karadağ Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Tertip Komisyonu imzalı onur belgesi üzerinde, "Bakanlığımızın koordinesinde tertiplenen uluslar arası sanat festivalinde eseriniz izleyiciler ve tertip komisyonumuzca 'onur ödülüne' uygun görülmüştür" yazısı bulunuyor. Ünlü, kendine özgü geliştirdiği teknikle ortaya çıkardığı gravür çalışması eserinin yabancı bir ülkede ödüllendirilmesinden gurur ve onur duyduğunu belirtti. Ünlü, "Eserim, Karadağ'da ülkemizi ve Antalya'mızı temsil etti. Yaşatmaya ve ayakta tutmaya çalıştığım gravür sanatına verilen bu ödül aslında şahsıma değil, birçoğu hayatta olmayan elleri öpülesi ustalarımıza verildi" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi