ANTALYA'nın Nebiler bölgesindeki 500 dönümlük arazide kurulan Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezi'nde iki yıllık süreçte toplam 1387 ormancıya eğitim verildiği açıklandı. Tıbbi aromatik bitkiler bahçesi ve konaklama tesisi de olan merkezden yabancı ormancılar da yararlanıyor.

İleri sürüş teknikleri eğitimi, orman yangınlarıyla mücadele eğitimi ve yangın uzmanlık eğitimi gibi konularda eğitimler verilen tesisle ilgili bilgi veren Uuslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Ülküdür, tesisin Bakanlar Kurulu kararıyla kurulduğunu söyledi. 2009'da temeli atılan eğitim merkezinin 12 Aralık 2012 tarihinde açıldığını 16 Mart 2013 tarihinde de Bakan Veysel Eroğlu tarafından ilk dersin verilerek eğitimlere başlandığını bildiren Ülküdür, 2013 yılında 399 kişi, 2014 yılında ise bugüne kadar 988 kişi olmak üzere toplam 1387 personele eğitim verildiğini açıkladı. 216 orman muhafaza memurunun da merkezde eğitim gördüğünü anlatan Ülküdür, "Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'müzde 15 Eylül 2014'te işbaşı yapan 143 orman işçisine iki ekip halinde hizmet içi eğitim projesi kapsamında eğitim verdik" dedi.

50 hektarlık alana sahip tesiste 2013 yılında Bosna Hersek'ten üst düzey 36 kişiye orman yangınlarıyla mücadele konusunda eğitim verildiğini anlatan Ülküdür, geçen 25-26 Eylül tarihinde de Fransız Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nden uzmanların katılımıyla orman yangınlarıyla mücadele faaliyetlerinde hava araçlarının kullanılması konulu toplantılar yapıldığını hatırlattı.

Ülküdür, eğitim için gelen katılımcıların konuklama ihtiyacının da merkezdeki 39 adet çift kişilik, 7 adet de süit olmak üzere yaklaşık 100 yatak kapasiteli konaklama tesisiyle karşılandığını söyledi. İki sauna, bir fitness center ve  dinlenme salonu da olan tesisin bir de odun dışı orman ürünleri ve tıbbi aromatik bitki bahçesi olduğunu anlatan Mustafa Ülküdür, "Yaklaşık 80 parselden oluşman bu bahçede bitkilendirme çalışmaları halen devam etmektedir" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi