ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Erdoğan Taş, öncelikli hedeflerinin ilçelerden kent merkezine hasta akımını kesmek olduğunu belirterek, bunun için 12 kamu hastanesini hizmete açmaya çalıştıklarını ifade etti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde böbrek ve karaciğer naklinin yapılması için merkez kurulumunda son aşamaya geldiklerini hatırlatan Taş, "Bakanlıktan bu konuda onay aldık. Merkez için yer arayışına girdik. Ayrıca, tüm kamu hastanelerinde başta röntgen olmak üzere cihaz yenilemesine gittik. Türkiye'de bütçe olarak 5 büyük birlikten birisiyiz" dedi.

Geçen yıl 33 milyon TL yatırım yapıldığına dikkati çeken Erdoğan Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu yıl 37 milyon TL ekstra yatırım yapacağız. 2015 yılında hastanelerdeki tüm ultrason cihazlarını yenileyeceğiz. Sağlık yatırımlarına devam ediyoruz. 12 hastanenin 2'sini Kaş ve Kemer'de açtık. Hedefimiz, ilçelerden kent merkezine hasta akımını kesmek."

 

2500 HEKİM, 5000 YATAK

Antalya ve ilçelerinde toplam 2 bin 500 uzman hekim ve 5 bin yatak kapasitesiyle hizmet verdiklerini hatırlatan Taş, sözlerine şöyle devam etti:"Antalya'da ayakta hasta bakımının yüzde 65'ine, acilin ise yüzde 75'ine hizmet veriyoruz. 2013 yılında hasta sayımız 1 milyon arttı. İlde bulunan 27 özel hastane yüzde 40-50 kapasiteyle hizmet verirken, biz yüzde 100'leri buluyoruz. Hatta geçtiğimiz günlerde gelen yabancı konuklarımıza hasta sayısını söylediğimizde bizlere kentin tümünün mü hasta olduğunu sordular. Onlar da buna çok şaşırdı."

Erdoğan Taş, hastanelerde alternatif tıpla ilgili ilk adımı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Akupunktur Polikliniği açarak attıklarını sözlerine ekledi.

 

Editör: Haber Merkezi