Başhekim Kara; '' Halkımıza her zaman kaliteli ve iyi hizmet sunmak amacı ile çalışıyoruz.''

 

Tıbbi teşhis amacı ile kullanılmakta olan en ileri ve gelişmiş yöntem olan Manyetik Rezonans (MR) cihazı Serik Devlet Hastanesinde hizmete başladı. MR hizmetinden Emekli Sandığı, Bağkur'u ve SGK'sı aktif olan kişiler ile emekliler katılım payı ödemeden yararlanabilecekler.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başhekim Uz. Dr. Yusuf Kara şu bilgiler verdi; ''Serik Devlet Hastanesi olarak hedefimiz halkımıza her zaman kaliteli ve iyi bir hizmet sunmaktır. Bu hedef doğrultusunda MR cihazımızı hastanemize kazandırdık. Biz hekimler için erken ve doğru teşhis koymak çok önemlidir. Çünkü başarılı bir tedavinin yolu erken ve doğru teşhisten geçmektedir. MR görüntüleme cihazlarımızla Serik Devlet Hastanesinin teşhis yeteneği ve olanakları önemli ölçüde artmıştır. Değeri 560,000 Dolar (1.000.000 TL) olan ve son teknolojiye sahip bu Açık MR cihazı sayesinde hastalarımızın Serik'ten çevre hastanelere gitmeleri tarih olmuştur. Bilindiği gibi klasik MR'lar tünele ya da tabuta giriyormuş hissi verdiği için, kapalı alan korkusu olan, panik atakları olan, aşırı kilolu, Astım, KOAH, Kalp ve Yüksek Tansiyon rahatsızlığı olan hastalar ile çocuk hastalarda kullanılamamaktaydı. Ancak yeni nesil bu Açık MR cihazlarda ferah ve geniş bir ortamda çekim gerçekleştiği için bu sorunlar yaşanmıyor. Halkımızın bilmesini istediğimiz en önemli konu MR'ın radyasyon içermemesidir. Kalp pili olanlar, insülin pompası kullananlar, vücudunda pille çalışan alet olanlar, manyetik metalik protez, şant, klips bulunanlar MR çektiremezler. Ayrıca yüksek manyetik alan nedeniyle cep telefonu, kredi kartı, elektronik eşya, saat veya çeşitli takı ile MR odasına girilmemelidir.''

 

MR Binası İçin Teşekkür

Başhekim Kara sözlerini şöyle tamamladı; ''Hastanemizden maddi, manevi desteklerini esirgemeyen ve MR cihazının hizmet binasının yapımını üstlenen Serikli hayırsever iş adamı Sayın Hasan Kula'ya çok teşekkür ederim'' dedi.

 


Editör: Haber Merkezi