Serik'te düzenlenen Öğrenme Şenliği etkinlikleri kapsamında Kuaförlük Yetenek Yarışması yapıldı.

 Serik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Kuaförlük Yetenek Yarışması'nda, ilçede faaliyet gösteren kuaförler yarıştı. Yarışmayı izlemek; katılımcılara ile jüri üyelerine plaket vermek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Şube Müdürleri Cem Ezgün,Serdar Özdil, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Çelik, Serik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Serik Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran  katıldılar. Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri, Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi Kuaförlük bölümü öğrencileri ve halkın yoğun katılımı ile yarışma ilgiyle izlendi.

Serik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ferayim Genç açılış konuşmasında, bu tür bir etkinliğin bundan sonraki yıllarda da yapılabilmesi için çalışacaklarını ve bunu geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini açıkladı. Yarışmanın sunuculuğunu Esnaf ve Sanatkarlar Odası memuru Ceyda Püseli üstlendi ve ''Kuaförler'' için kendi yazdığı şiiri okudu.

Yarışmada 9 kuaför jüri karşısında hünerlerini sergiledi. Mankenler üzerinde çeşitli saç şekilleri yapan yarışmacıların mücadelesi ilgiyle izlendi. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verilirken, destekleyen kurum ve kuruluş temsilcilerine de plaket verildi. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü faaliyetlerine katkı sağlayan Serik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Cesur'a İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Serik Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran'a Şube Müdürü Cem Ezgün, katılımcı yarışmacılara Şube Müdürü Serdar Özdil, Jüri üyelerine Merkez Müdürü Ferayim Genç plaket verdiler.

Yarışmaya Serik kuaförlerinden Erkan Güner, Meryem Karcı, Mehmet Çetin, Hanife Kara, Hülya Durmaz, Tuğba Fazla, Fatma Başer, Meltem Kolay ve Abidin Cevher Çelik yarışmacı katıldılar.

Yarışmada jüri üyeleri olarak ise; Serik Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Usta Öğreticisi Şaban Güneş, Serik Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretmeni Nilüfer Bozkurt, Serik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni ve aynı zamanda Kuaförlük Alanı Usta Öğreticisi Safiye Zorlu,  Antalya Esse Güzellik Salonu İşletmecisi ve Kuaförlük Alanı Usta Öğreticisi Sema Gülhatun görev aldılar.

Yarışma sonucuna ise birinciliği Mehmet Çetin, ikinciliği Erkan Güner ve üçüncülüğü de Hülya Durmaz kazandılar. Yarışma birinci olan Mehmet Çetin'e ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, ikinci olan Erkan Güner'e Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Üçüncü olan Hülya Durmaz'a ödülünü ise Serik Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran verdiler.

 

Editör: Haber Merkezi