MANAVGAT'ta yerleşik yaşayan yabancıların katılımıyla düzenlenen Kırk Yılın Hatırına Yarışsana adlı Türk kahvesi pişirme yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Manavgat Yaşam ve Kültür Derneği (MAYDER) ilçede yaşayan yerleşik yabancılar arasında 'Kırk Yılın Hatırına Yarışsana' adlı Türk kahvesi pişirme yarışması düzenledi. Manavgat Belediyesi ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MATSO) desteğiyle yapılan yarışma Side Beach Club'da gerçekleştirildi. Jüri başkanlığını MATSO Başkanı Ahmet Boztaş'ın yaptığı yarışmaya yerleşik yabancılar büyük ilgi gösterdi. MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı, böyle bir yarışmanın daha önce hiç düzenlenmediğini söyledi.

Yarışma öncesi davetlilere Türk kahvesi ve yapımı hakkında sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından yarışmaya katılan yerleşik yabancılar, kahve çekirdeklerini el değirmeninde öğütüp, ocakta pişirdi. İngiliz Brian Davis, Denise Shan, Leslie Davis ve Norveç uyruklu Marit Sun Meyer, Türk kahvesinin çok güzel olduğunu kaydederek, ilk defa böyle bir yarışmada yer aldıklarını anlattı. Jüri üyeleri yarışmacıların tamamını birinci ilan ederek, çeşitli hediyeler verdi.

 

Editör: Haber Merkezi