ANTALYA'da tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen köylerde suyun metreküp birim fiyatını 58 kuruşta eşitleyen yeni su tarifesi, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu'nda Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi.

Antalya'nın yeni yıl için zamlı su tarifesine karar verecek ASAT Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Büyükakça başkanlığında toplandı. Meclis, ilçe merkezlerinde yüzde 9, 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte köy tüzel kişiliği kaldırılan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde ise yüzde 190 oranında zam öngören yeni ücret tarifesini Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk etti. Komisyon, 20 gün içinde yeni tarife ve ASAT'ın 2015 yılı bütçesi üzerinde çalışmalarını tamamlamasının ardından tekrar toplanacak genel kurul, Antalya'da gelecek yılın su birim fiyatına karar verecek.

 

58 KURUŞTA EŞİTLENDİ

Komisyonun üzerinde çalışacağı yeni fiyat tarifesinde köyden mahalleye dönüşen yerlerde suyun metreküp birim fiyatı 58 kuruşta eşitlendi. Yeni tarife Elmalı ve Demre'nin eski köyleri için yüzde 190, Finike, Kumluca, Manavgat, Kaş, Serik, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Gazipaşa için yüzde 132 zam anlamına geliyor.

Öneri tarife olduğu gibi kabul edilirse 1 Ocak 2015'ten itibaren Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı'nda 2.15 TL olan suyun metreküp birim fiyatı yüzde 9 oranında artarak 2.35 TL olacak. Alanya'da ise 1.50 TL olan su, gelecek yıldan itibaren 1.64 TL'den satılacak. Kemer'de ise yeni yıldan itibaren 1.30 TL olan suyun metreküp fiyatı yüzde 9 zamla 1.42 TL olacak. Finike, Kumluca, Manavgat, Kaş, Serik, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Gazipaşa'da evlerde musluklardan su 2015'te yüzde 10 zamlı akacak. İlçelerde 1 TL olan suyun metreküp birim fiyatı 1.1 TL olacak. Taslakta Elmalı ve Demre ilçelerinde ise ev aboneleri için suyun birim fiyatı 80 kuruştan 90 kuruşa yükselmesi öngörülürken, zamlar konusunda en şanslı ilçe Korkuteli oldu. 1 Nisan tarihinde yürürlüğe giren ASAT'ın 19 ilçeyi içine alan ücret tarifesinde Kemer'le birlikte aynı tarifede yer alan Korkuteli, 2015 yılında bu kapsamdan çıkartılarak Elmalı ve Demre'yle birlikte aynı tarife grubu içine alınacak. 1 Nisan tarihli tarifede Kemer'le birlikte suyun 1 metreküpü için 1.30 TL ödeyen ilçe halkı, yeni belirlenen tarifeyle 90 kuruş ödeyecek.

Editör: Haber Merkezi