ANTALYA'da 30 Mart seçimleri öncesi CHP İl Başkanlığı'nın yürüttüğü seçim çalışmaları sırasında iş yaptırdığı firmalara 1 milyon TL'nin üzerindeki ödenmemiş borçları esnafı zora soktu. Büyükşehir ve 19 ilçe adayının tüm seçim ofislerinden seçim araçları ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun mitinginde her şeyi organize eden firma seçim öncesi ödeneceği taahhüt edilen 431 bin TL alacağını hala alamadığı için mahkemeye gidecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı'nın 30 Mart seçimleri dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe belediye başkanlığı adayları için yürütülen seçim çalışmalarından kalan yaklaşık 1 milyon TL'nin üzerindeki borç parti yönetimini zora soktu. 30 Mart seçim kampanyası için CHP Antalya İl Başkanlığı'na iş yapan firmalar, aylardır ödenmeyen alacakları nedeniyle iflas tehlikesi yaşıyor. CHP'nin seçim döneminde ödenmeyen borçları arasında bir reklam firmasına 431 bin TL, bir restorana 15 bin TL, kahve ücreti 70 bin TL ve 40 bin TL'ye yakın ses sistemi ücreti gibi toplamda 1 milyon TL'nin üzerinde seçim borcu olduğu belirtiliyor.

 

 431 BİN TL'LİK FATURA

CHP Antalya İl Başkanlığı'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 19 ilçe belediye başkanlığı için hazırlanan seçim ofisleri ve seçim araçlarının giydirilmesi, pankartlar, bilbord reklamları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşen mitingin organizasyonu gibi birçok işe ilişkin Tuya Reklam firması 431 bin TL'lik faturası ödenmediği gerekçesiyle mahkemeye gitmeye hazırlanıyor.

 

 İNKAR YOK PARA DA YOK

 Seçim kampanyası süresince 3 ay boyunca işyerlerini hiç kapatmadan talep edilen işleri yaptıklarını belirten firma sahibi Hülya Beytaş, "Yaptığımız işler karşılığında 'teşekkür ederiz, elinize sağlık' gibi çok sayıda yazılı yanıtta aldık. Tüm ödemelerimizin seçim öncesi 29 Mart tarihinde ödeneceği taahhüt edilmişti. Ancak ödenmedi. 431 bin TL'lik faturamızı verdik fakat aylar geçmesine rağmen hala ödeme yapılmadı. Karşılığında bir inkar yok, para olmadığı belirtildiği için bizde bugüne kadar yapıcı bir şekilde sorunu çözmeye çalıştık" dedi.

 

 'PARAMIZ YOK ÖDEYEMİYORUZ'

Borcun Devrim Kök'ün il başkanı olduğu dönemde olduğu ve yönetim değişikliği yaşandığını da anımsatan Hülya Beytaş, 2 gün önce partinin saymanı tarafından 'bu para ödenmeyecek, şirket olarak nasıl isterseniz' yapın şeklinde bir cevap aldıklarını kaydetti. Beytaş, yeni yönetimin "bizim paramız yok, genel merkezde ödemiyor, o yüzden ödeyemiyoruz" dediğini anlattı.

 

FATURADAN DOLAYI HESAPLARI BLOKE OLDU

Hülya Beytaş, kestiği 431 bin TL'lik faturanın ödenmemesi nedeniyle Vergi Dairesi'nin de bunu kar etti görüyor olmasından yaklaşık 63 bin TL KDV, 70 bin TL de geçici vergi çıkartıldığını ve bunları ödeyemedikleri için banka hesaplarının da tamamen bloke edildiğini kaydetti. Beytaş, "Tabi ki bu paranın hepsi kar değil. Malzemecilere de borçlarımız var ve o dönem verdiğimiz senetler yüzünden de sürekli bankalardan protesto yiyoruz. Evimizi satma durumuna geldik" dedi.

 

 GENEL MERKEZE BİLDİRİLDİ

Söz konusu borçlarla ilgili CHP yönetiminin ise talepleri CHP Genel Merkezi'ne ilettiği öğrenildi. Yeni yönetim alacaklarla ilgili net bilgi sahibi olmadıklarını, bu tür alacakların da 30 Mart öncesi ve 12 Ekim'e kadar ki yeni yönetim dönemine kadar ödenmiş olması gerektiği yönünde görüş beyan etti.

Editör: Haber Merkezi