Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla, Serik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun ortaklaşa hazırladığı ''İslam Işığında Kadın'' konulu program Salı günü yapıldı.

Müftülük toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Serik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdiresi Zülfiye Baş, İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş'un eşi Atiye Karakuş, Kur'an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri ile kadınlar katıldı.

Program sunumunu Belkıs Mahallesi Kur'an Kursu Öğreticisi Züleyha Hasırcı yaptı. Süleymanağa Kur'an Kursu Öğreticisi Hülya Bulut Kur'an-ı Kerim Okudu. Serik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetler Müdiresi Zülfiye Baş açılış konuşmasında; '' Kadına şiddet hem ülkemizin hemde dünyanın kanayan yarasıdır. Bu şiddeti de en yakınlarından görüyorlar. Bu sorun ancak sağlıklı bireyler yetiştirmekle çözülebilir'' dedi.

Merkez Kuran Kursu Öğreticisi Hafise Demirbaş Hz. Peygamberin Hanımlara Verdiği Değeri anlatırken Peygamber Efendimizin şöyle buyurduğunu aktardı; ''Sizin en kötünüz eşlerini dövenlerinizdir. ''Yine Gedik Kur'an Kursu öğreticisi Fatma Yılmaz'da Ayet ve Hadislerle İslam'da Kadının Yerini anlatarak içinde yaşadığımız toplumda kavga, şiddet ve cinayetlerin asıl sebebi Kur'an'ı ve Sünneti yani İslam'ı bilmediğimiz içindir'' dedi.

Programa katılan kadınlara karanfil takdimi ile meyve suyu ve pasta ikram edildi.


Editör: Haber Merkezi