Kazım Karabekir Anaokulu'nun minikleri okullarının bahçelerine 5 yıl önce diklen zeytinleri toplayarak zeytinyağı çıkardılar.

2008-2009 yılında Serik Kazım Karabekir Anaokulu idaresi, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından, bahçeye zeytin fideleri dikilmişti. Bu fidelerin bakım ve sorumluluğu ise; doğa sevgisi oluşturmak, özgüvenlerini geliştirmek, sorumluluk duygusu kazandırmak, zeytin tüketimini özendirmek ve ''bende yapabiliyorum'' duygusunu tatmaları amacıyla çocuklara verilmişti.

Şimdi O Büyük Gün Geldi

Öğrenciler 5 yılsonunda büyüyen zeytin ağaçlarının meyvelerini büyük bir gururla topladılar. Belki de ilk defa bir yiyeceği dalından koparma duygusunu yaşayan öğrencilerin keyfi paha biçilemezdi. Bir eliyle dalı tutmanın diğer eliyle de zeytine ulaşmanın ve sonunda başarmanın duygusu büyüklerde olduğundan daha fazla küçüklerde etki bıraktı.

Hem Yediler Hem Zeytin Yağı Yaptılar.

Toplanan zeytinler kahvaltıda yenmek üzere kendi elleriyle kuruldu ve üstelik zeytin yağı elde etmek üzere de fabrikaya gönderildi. Zeytinyağları ise ailelere yine çocuklar tarafından okul bahçesinde satılacaktır.

Okul Müdürü Feza Yağcı zeytin fidelerini diktikleri ilk günü bugünkü gibi hatırladığını söyleyerek çocuklara bu fırsatı vermekten kaynaklanan mutluluğunu dile getirdi.

Müdür Yardımcısı Betül Uğur ise; Çocuklara yaşamın içinden başarabilecekleri sorumlulukların verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Editör: Haber Merkezi