Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve Başkan Yardımcıları, ekip halinde Serik Yörük Türkmen Derneği tarafından yapılan Serik Yörük Türkmen Küldür Merkezi çalışmalarını yerinde inceledi.

Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Başkan Yardımcıları, Yusuf Kaya, Mustafa Aydın, Efkan Atmaca, Bünyamin Okudan ve Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, Serik Yörük Türkmen Derneği ve BAKA desteği ile yapılan Serik Yörük Türkmen Küldür Merkezi çalışmalarını yerinde inceledi. Dernek Başkanı Mustafa Kuş ile görüşen Rüstemoğlu ve Çalık, ''Yörük Kültür Merkezi Serik'e bir kazanımdır'' dedi.

Serik Yörük Türkmen Derneği ve Karakoyunlu Yörükleri Derneği Başkanı olan Mustafa Kuş, kültür merkezi hakkında bilgi vererek, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteği ve kültür sevdalısı iş adamlarının desteği ile kültür merkezini yapmaya çalıştıkları ancak henüz tamamlayamadıklarını ifade etti.

Serik Yörük Türkmen Derneği Başkanı Kuş, ''Serik Yörük Türkmen Kültür Merkezi ile ilçemize olduğu gibi Antalya ve bütün ülkemizin Yörük Türkmen Kültürü'ne hizmet verecek. Kültür tanıtımının yanında eğitim ve sosyal faaliyetlerle de genç yaşlı kadın erkek herkese açık olacağız. Ayrıca kültür tanıtımı açısından turizme de hizmet vereceğiz'' dedi.

Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve e beraberindeki Başkan Yardımcılarından oluşan heyete gözleme ikram edildi.


Editör: Haber Merkezi