Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Eğitim Kurumları anasınıfı ve kreş bölümünde etkinlikler hızla devam ediyor.

Öğrencilerin okul içindeki etkinlikleri oldukça yoğun ve eğlenceli geçiyor. Sık sık öğrencilerin hoş zaman geçirebilecekleri faaliyetler, onları hem eğlendiriyor hem de öğretiyor. Öğrencilere bu etkinliklerle, hayvan sevgisini kazandırma, kendini toplumda rahat ifade edebilme becerileri geliştiriliyor. Yükseliş Kolejinde güzel ve eğlenceli bir etkinlik olması adına kostümlü parti düzenlendi. Öğrencilerin bol eğlenceli bir gün geçirmeleri sağlandı.

Yükseliş Koleji Eğitim Kurumları Müdür Yardımcısı Ayşe Taşar; ''Biz Yükseliş eğitim kadrosu olarak öğrencilerimize etkinliklerimizde özgüven duygusunu kazandırmayı hedefliyoruz. Özgüvenini kazanmış bir öğrenci geleceğe doğru kendi adımlarını atabiliyor demektir. Özgüven; bir tutum, bir duygu, bir inançtır ve davranışlarla sergilenir. Kişinin kendi değerini bilme, kendisine sevgiyle, saygıyla ve dürüst bir şekilde davranabilme yeteneğidir. Özgüven duygusu öylesine temel bir duygudur ki, nasıl bir kişi olduğumuzu, diğer insanlarla kurduğumuz iletişim biçimini, yaşamdaki yerimizi ve ondan neler beklediğimizi belirler. Bu nedenle; anne ve babaların ve eğitimcilerin en önemli amaçları kendi ayakları üzerinde durabilen, özgüven duygusu gelişmiş bireyler yetiştirmektir.''  dedi.

Anne babalara önerilerde bulunan Taşar; ''Çocuğunuzun; ev ve okulun dışında farklı sosyal aktiviteler, sosyal gruplar gibi değişik ortamlara girmesi ve bu ortamlarda kendini gösterebilmesi için fırsatlar yaratın. Böylece çocuğunuzun alışkın olmadığı yeni ortamlara uyum sağlama becerisini geliştirmesine katkıda bulunmuş olursunuz. Yeni, farklı ortamlarda başarılı olma duygusu, çocuklarda kendilerine güven duygusunu arttırır. Yükseliş Eğitim Kurumlarında kreş ve anasınıfı ile çocuklarınıza her türlü imkan sağlanarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için biz buradayız.'' dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan, Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık; ''Çocuklarımızın kişilik ve özgüven yaşları 2 ile 3 yaşında başlar. Kendilerini ifade etmeleri, göstermeleri ve arkadaş edinmeleri, birlikte oynamayı ve paylaşmayı öğrenmeleri düzgün konuşmaları bu yaşlarda başlar. Bu nedenle tüm anne babalara sesleniyorum, gelecekte çocuklarınızı farklı konumlarda görmek istiyorsanız 2-3 yaşlarında eğitimine öğretimine önem verin. Bizim Yükseliş Koleji kreşini açmamızın en önemli sebebi budur. Serik'te oturan çocuklarımızın farklı yetişmesi için uluslararası standartlara uygun kreşimiz faaliyete geçirdik. Sizin çocuklarınızın da bu standartlarda eğitim alması için açtık. Bu nedenle 2-3 yaş çocukları olan ebeveynlere sesleniyorum, gelin kreşimizi gezin görün bize sormak istediklerinizi sorun, farkı fark edin kararınızı ona göre verin.'' dedi.


Editör: Haber Merkezi