ANTALYA Hükümet Konağı'nda, Vali Muammer Türker'in makam odasının iç duvarlarını süsleyecek seramik çalışması duvar panolarının yapımı tamamlandı. Çamurdan üretilen eserler, kurutulduktan sonra fırında pişirilip sertleştirildi, sırlanıp renklendirildi.

 Vali Türker'in makam odasının duvarları, Antalya'nın simgesi Yivli Minare, Saat Kulesi, Hadrian (Üçkapılar) Kapısı, Kesik Minare, Aspendos Tiyatrosu, Side Tiyatrosu, Apollon Tapınağı, Alanya Kalesi, Kızıl Kule, Kaleiçi evi, kaya mezarları gibi tarihi eserlerin figürleriyle donatılacak. Panoların montajına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 Taç Seramik Atölyesi sahibi ve seramik sanatçısı Tacim Alpaslan, atölye sanatçıları Nezahat Erdem, Tatiana Yetkin ile birlikte, büyük bir şevk ve heyecanla eserlerin üretildiğini belirtti. Alpaslan, panoların valilik binasını süslemesinden onur duyacaklarını kaydedip, "Atölye sanatçıları olarak, eserler üzerinde sabırlı ve titiz bir çalışma yürüttük. Minyatürleştirdiğimiz tarihi eserlerle üzerindeki en küçük detaylara, ayrıntılara son derece dikkat ettik" dedi.

Editör: Haber Merkezi