2015 yılı içersinde Serik'e, Gençlik Merkezi, 1000 kişilik Kapalı Spor Salonu ve 500 Kişilik Öğrenci Yurdu olma üzere üç yeni yatırımın geleceği bildirildi.

Kaymakam Erol Rüstemoğlu'nun yaklaşık 2 yıl önce başlattığı çalışmalara; 30 Mart Yerel Seçimleri sonrasına Belediye Başkanı seçilen Prof. Dr. Ramazan Çalık'ın da katkı vermesi ve girişimlerde bulunması sonucunda 2015 yılı içerisinde Serik'e Gençlik Merkezi, 1000 Kişilik Kapalı Spor Salonu ve yatırımlarının sözünün verildiği, 500 Kişilik Öğrenci Yurdu'nun ise programa alındığı belirtiliyor.

Öğrenci Yurdu'nun Serik Gülsün-Süleyman Süral MYO yerleşkesine yapılacağı belirtilirken; Gençlik Merkezi, Kapalı Spor Salonu'nun 100. Yıl Stadyumu'nun bulunduğu yere inşa edileceği ifade edildi. Yaklaşık 14 Bin metrekarelik bir alana sahip olan bu bölgeye ayrıca bir mini futbol sahası da yapılması düşünülüyor. Yaklaşık 35-40 yıllık Serik Kapalı Spor Salonu yıllardır yenilenmesi yönünde talep edilen bir yer. 2015 yılı için söz verilen projeler hayata geçerse Serik'in gençleri ve öğrenciler artık çağdaş bir salona kavuşmuş olacaklar. Gençlik Merkezleri, bilim, kültür, sanat ve sosyal alanlarda gençlere çeşitli faaliyetler organize ediyor.

Antalya genelinde sadece Antalya ve Alanya'da bulunan Gençlik Merkez'lerinden sonra 3. Gençlik Merkezi projesi de Serik'e yapılmış olacak. Gençlik Merkezi ile de öğrenci ve genç nüfusa çok güzel bir katkı sağlanmış olacak.

 

Editör: Haber Merkezi