Alman uyruklu BerndBornhöft ve Malezya uyruklu Nancy AnakAjah 15 Aralık Çarşamba günü Serik Müftülüğüne gelerek müslüman oldular.

Yapılan ihtida törenlerinde önce Alman uyruklu BerndBornhöft, ardından Malezya uyruklu Nancy AnakAjah Müslüman oldular. İhtida merasiminde İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş İslam Dini hakkında İngilizce bilgi verdi. Şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getirmelerinin ardından İlçe Müftüsünün yaptığı duaya âminlerle eşlik etmek üzere eller duaya açıldı.

Alman uyruklu BerndBornhöftİslam'ı araştırdığını, daha önce kızının Müslüman olduğunu, kendisinin de şimdi İslam'ı seçtiğini,bundan sora burada yaşayacağını söyledi. Malezya uyruklu Nancy AnakAjahise, uzun zamandan beri İslam'ı araştırdığını ve bu araştırmaların sonucunda Müslüman olduğunu belirtti ve bundan sonra Cevriye adını kullanacağını söyledi.

Her iki mühtediyi de kutlayan İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş, İhtida Belgelerini bizzat takdim etti ve kendilerine Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kitap Seti hediye etti.



Editör: Haber Merkezi