ANTALYA'da '14 Aralık Operasyonu'nu protesto için Antalya Adliyesi önünde düzenlenen eylemde protestocu grup, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin sıkça kullandığı 'Korkma Titre' sloganı attı.

14 Aralık operasyonunu protesto etmek isteyen yaklaşık 1000 kişi, dün saat 11.00 sıralarında Antalya Adliyesi önünde toplanmaya başladı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis eylemcilerin adliye bahçesine girmesine izin vermedi. Adliye bahçesi önündeki yolun iki yanına sağlı sollu sıralanan eylemciler, yağmur altında gözaltıları protesto etti. Ellerine aldıkları Türk bayrakları, Zaman Gazetesi ve 'Zorbalar her yaptığını Adalet Sayar', 'Özgürlükler sıfırlandı' gibi yazıların olduğu pankartlarla 14 Aralık gözaltılarını protesto eden gruba, polis müdahale etmedi.

 

'KORKMA TİTRE' SLOGANI

'Yağmur Çamur Demeyiz, Demokrasi isteriz', 'Özgür Basın Susturulamaz', 'Paralel bahane, hırsızlık şahane', 'Haram Lokma Yemedik', 'Zalimler Allah'a Hesap Verecek', 'Diziden Korkan Yeni Türkiye' diye sloganlar atan grup, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin sıkça kullandığı 'Korkma Titre' sloganıyla da dikkat çekti.

 

YEZİD'E BOYUN EĞMEYECEĞİZ

'Başımız Dik Alnımız Ak', 'Hepimiz Hidayet, Hepimiz Ekrem' sloganı da atan eylemciler, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın adliyeye sevki sırasında kullandığı 'Yezid'e boyun eğmeyeceğiz' sözünü de sloganlarında kullandı. Eylemciler, zaman zaman gözaltındakiler için dua da etti. Yoldan geçen araçların da korna çalarak destek verdiği eylem nedeniyle Antalya Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Eylem saat 12.15'te sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi