ANTALYA Vergi Dairesi Başkanlığı ile bağlı birimlerde çalışan personel, fazla mesailerinin ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı.

Antalya Defterdarlığı ve Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, davul zurna eşliğinde halay çekti. Çevredeki vatandaşların da zaman zaman katıldığı halayda ilginç görüntüler oluştu. BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, basın açıklaması öncesinde toplanan kalabalığa, vergi dairesindeki veznelerin eyleme destek vermek için hizmetlerini durdurduğunu duyurdu. Bu haber eylemciler tarafından coşkuyla karşılandı.

 

KEYFİ TUTUMDAN DOLAYI GÖZARDI EDİLİYORUZ

Konunun 250-300 TL olmadığını belirten Mustafa Ayar, 7 Kasım 2014 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı olmasına rağmen Maliye emekçilerinin haklarının keyfi tutumdan dolayı göz ardı edildiğini söyledi. Türk Büro Sen Antalya Şube Başkanı Yılmaz Danabaşoğulları ise 6552 sayılı yasa ile hem Maliye Bakanlığı hem de SGK'daki iş yükü artışından dolayı genelge yayımlandığını hatırlatarak, şunları söyledi: "07 Kasım 2014 tarihli resmi gazetede Bakanlar Kurulu kararı ile yayımlanan 'fazla çalışmasına ihtiyaç duyulan personele 01.10.2014- 31.12.2014 tarihleri arasında aylık 50 saat mesai ücreti ödenir' hükmü gereğince, başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Manisa gibi birçok ilde ve Antalya'nın ilçe malmüdürlükleri ile SGK il müdürlüğünde Ekim ayı mesaileri ödendiği halde, Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı'na bağlı birimlerde hukuksuz şekilde hakkımız olan ücretler ödenmemektedir. Buradan tüm yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz. Biz hak etmediğimiz tek bir kuruş dahi istemiyoruz. Sadece fazla çalışmalarımızın karşılığını istiyoruz."

Büro İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Niyazi Tivriz de eylemlerin devam edeceğini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi