CHP İl Başkanı Cavit Arı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 8 aylık görev süresinde hizmet adına hiçbir şey yapmadığını söyledi.

CHP İl Başkanı Cavit Arı, il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Finike İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Okan Tanır ve partililer tarafından karşılanan İl Başkanı Cavit Arı, göreve geldikleri sürece ilişkin değerlendirmeler yaptı. Parti içindeki dargınlıkları ve küskünlükleri sona erdirmek istediklerini aktaran Başkan Arı, CHP'nin her bireyinin ayrı bir önemi, kaybedilmemesi gereken bir değeri olduğunu varsayıp herkesi parti çatısı altına toplamaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

 

'SADE PARTİLİ HEPSİNDEN DEĞERLİ'

Partide iç huzuru sağlamanın önemine işaret eden Başkan Cavit Arı, "İç huzuru sağlayalım ki dışa dönük çalışalım. 'Bizim için belediye başkanları da, milletvekilleri de, il ve ilçe yöneticileri de değerlidir' dedik. En önemlisi 'sade, samimi ve gönülden CHP'nin başarısı için mücadele eden, gecesini gündüzüne katan, partisi için mücadele veren sade partili bizim için hepsinden değerlidir' dedik. Bu anlayışımızı işlettirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

 

'TÜREL HİÇBİR HİZMET YAPMADI'

Konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i de eleştiren Cavit Arı, 8 aylık sürede hizmet adına hiçbir şeyin yapılmadığını vurguladı. Başkan Türel'in ilk icraatının gariban işçileri işten çıkarmak olduğunu savunan Başkan Arı, "Türel, göreve geldiğinde, kazma kürekle arazide taşeron olarak çalışan, birçoğunun partisini bile bilmediğimiz gariban, işe ihtiyacı olan 1000 emekçi kardeşimizi işten çıkardı. İlk yaptığı icraat bu oldu" dedi.

 

'PERSONEL SÜRGÜN HAYATI YAŞIYOR'

Büyükşehir Belediyesi personelinin, CHP döneminde çalıştığı gerekçesiyle cezalandırıldığını ileri süren İl Başkanı Cavit Arı, "Birçoğu 20- 25 yıllık personel. Sanki Akaydın döneminde işe alınmış gibi adamlara eziyet etme adına Gündoğmuş'tan, Akseki'ye, Kaş'a kadar uç noktalara resmen sürgün edilen 300 personel var. Bunların bir kısmı sağlık problemi, sendika yöneticisi olma nedeniyle göreve geldiler ama şu an 200'e yakın arkadaş modern sürgün hayatı yaşıyor. Personeli eziyet olsun diye dolaştırmaktalar. Türel'in ikinci icraatı da bu oldu" diye konuştu.

 

'BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİ KÖTÜ'

Menderes Türel'in Akaydın döneminde yapılan kız öğrenci yurdunu TÜRGEV'e devrettiğini de aktaran Cavit Arı, şöyle dedi:"Akaydın döneminde kız öğrencilerimize Antalya'ya geldiklerinde barınacakları yurt yapılmıştı. Bu yurdu gelir gelmez TÜRGEV'e devretti. Öğrencilerin büyük bir kısmı oradan çıkarıldı. Kötü bir Büyükşehir yönetimi mevcut. Karayolları tarafından yapılan üstgeçitlere Türel, kendi tabelalarını koyup köprüyü Büyükşehir yapmış algısı yaratıyor. Türel'in bu tarzda icraatları var."

Editör: Haber Merkezi