MURATPAŞA Belediyesi, 5 bin kişilik Türkiye'nin en kalabalık kadın korosunu kurmak için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın talimatıyla koro eğitmeni Hilal Nesin, Soğuksu Mahallesi'nde çalışmalara start verdi. Soğuksu Mahallesi'nde oturan kadınlar, Bayındır Parkı'nda açık havada ilk derslerini yaptı. Proje koordinatörü ve koro eğitmeni Hilal Nesin, 5 bin kişinin katılması planlanan koroyu oluşturmak için muhtarlıklar, sivil toplum örgütleri ve hemşehri dernekleriyle görüşmelerini sürdürüyor.

 

8 MART'TA SESLENDİRİLECEK

Sözü ve bestesi Hilal Nesin'e ait olan 'Birlikte gülelim' adlı şarkının koro eğitim çalışmaları, Mart ayı başında sona erecek. Şarkının çalışmalarını sürdüren kadınlar, önümüzdeki hafta yemek kaşıklarıyla ritim çalışmasına başlayacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde oluşturulacak 5 bin kişilik kadınlar korosu, 'Birlikte gülelim' şarkısını seslendirip yemek kaşıklarıyla ritim tutacak, kadına yönelik ve her türlü şiddete gülerek yanıt verecek.

 

GUİNNESS'E BAŞVURULACAK

Muhtarlıklar, sivil toplum örgütleri ve hemşehri derneklerinin destekleriyle kurulacak koronun Türkiye'nin en büyük korosu olacağını söyleyen Hilal Nesin, "Oluşturacağımız koromuz 8 Mart'ta kadına yönelik ve her türlü şiddete karşı gülerek ve yemek kaşıklarını birbirine vurarak o gün seslerini tüm dünyaya duyuracak. Koromuz Türkiye'de kadınların yer aldığı en kalabalık koro olacak. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuruda bulunacağız" dedi.

 

KORONUN SESLENDİRECEĞİ ŞARKI

Bu günlerden kadın

Aylardan güneş ayı

Ağlamak sızlamak yok

İleri hep ileri

Haydi haydi dönelim

Sırtı sırtı verelim

Hep beraber gülelim

Hah hah hah hah hah hah haaa

Höh höh höh höh höh höh hööö

Hoh hoh hoh hoh hoh hoh hooo

Hah hah hah hah hah hah haaa

Bu günlerden sevgi

İçinde senin adın

Diren sakın usanma

Aydın günler bizimdir

Susma sakın çekinme

Duysun dünya sesini

Çık içerden dışarı

Hayat güzel seninle

Editör: Haber Merkezi