Serik Kazım Karabekir Anaokulu öğrencileri 1. Dönemin son tiyatrosunda 'Nasrettin Hoca' oyununu sergilediler.

 

Serik Kazım Karabekir Anaokulunda her ay bir sınıfın sergilediği tiyatro gösterileri son hızıyla devam ediyor. 1. Dönemin son tiyatrosu 'Nasrettin Hoca' izleyenleriyle buluştu.

 

''Değerlerimizi  Biliyoruz ve Önemsiyoruz''

Okul Müdürü Feza Yağcı tiyatrolarda eğlendirirken öğretmeyi; öğretirken sevdirmeyi hedeflediklerini söyleyerek şunları ifade etti; ''Günümüz dünyasında, akademik başarı kadar, toplumsal ve insani değerler hayatımızın en önemli yanını oluşturur. Sevgi, saygı, dostluk, yardımlaşma, doğruluk, nezaket, hoşgörü gibi değerler en temel değerlerimizdir. Değerler davranışlarımıza yön veren standartlardır. Hayatımızın her yerinde her zaman zihnimizdeki çeşitli değerlerle harekete geçeriz. Değişen ve gelişen dünyada öz benliğini kaybetmeden değişime ve gelişmelere ayak uyduran bireyler yetiştirmenin zorlukları biz eğitimciler tarafından bilinmektedir. Bizler çocuklarımızın zihinlerini bilgiyle doldurarak öğretim yaparken, gönüllerini de sevgiyle donatıp onların ahlaklı birer fert olarak yetişmeleri için okulumuzda değerler eğitimine önem vermekteyiz. Her ay farklı bir sınıfımız tarafından sorumluluk, saygı, sevgi, özgüven.. gibi farklı konularda tiyatrolar hazırlamakta, tüm öğrencilere ve ailelere sunmaktayız. Çocuklarımızı; vatanını ve bayrağını seven, büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgi dolu, çevresini temiz tutan, kendine güvenen, farklılıklara karşı hoşgörülü bireyler olarak yetiştirmeye çalışmaktayız. Aileleri de değerler eğitimi sürecimize dahil ederek öğrenilen bilgilerin kalıcı olmasını amaçlıyoruz.

 

Değerlerini Yaşat Değerin Artsın

Müdür Yardımcısı Betül Uğur ise; ''Her çocuğun, fotoğrafını gördüğünde tanıması gereken şahıslar vardır. Çocuk nasıl ki anne-babasının fotoğrafını gördüğünde hemen tanıyorsa; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Nasrettin Hocayı, Keloğlanı, Karagöz ve Hacivatı, Mevlanayı v.b.  görür görmez tanımalıdır. Anne-babalar ve biz eğitimciler bu konuda duyarlı olmalıyız. Çünkü kültürümüzü devam ettirecek çocuklarımızın nesilden nesile aktaracağı geleneklerimiz, hikâyelerimiz var. Öğrencilerimizin tanımaları kadar, kültürümüze ışık tutan bu kişileri sevmeleri için de Tiyatroların yanı sıra Ayın Türk Büyüğü adlı proje de okulumuzda uygulanmaktadır. Tiyatrolarımız sayesinde çocuklarımızın özgüven ve dil gelişimlerine destek; Ailelerin heyecanlarına da ortak oluyoruz.''

 

 

Editör: Haber Merkezi