Antalya İl Dernekler Müdürlüğünce, sivil toplumun belirgin unsurlarından biri olan derneklere ait iş ve işlemler ile ilgili bilgileri güncellemek ve dernekler ile kamu arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla 23 Ocak Cuma günü saat 14.30'da İmam hatip Ortaokulu Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

İl Dernekler Müdürü Kadri Kaygusuz, Avrupa Birliği Proje Hibeleri Mali Destek uzmanı Baki Karaçay, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Mali Destek Uzmanı Alaaddin Özyürek, Kaymakamlık yazı İşleri Müdürü Melahat Gez ve dernek temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ayrıca Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı-Kalkınma Ajansları Hibe Fırsatları Tanıtımı ile Avrupa Birliği Projeleri ve Hibe Fırsatlarının tanıtımı yapıldı. 

4 dakikalık Dernekler Dairesi Başkanlığı Tanıtım CD'sinin izlenmesi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Dernekler Müdürü Kadir KAYGUSUZ;  Derneklerin 1 Ocak ile 30 Nisan arasında kanunda belirtilen süre içerisinde 1 yıllık faaliyetlerini bildirmek zorunda olduklarını ifade ederken, "Bizim idari yaptırımlarımızın yüzde 30'unu beyannameyi vermemek ya da geç vermek oluşturuyor. Bundan dolayı da biz derneklerimizi beyannamenin sistem üzerinden Dernekler Birliği Sistemi (DERBİS) dediğimiz yazılım üzerinden nasıl doldurulacağını tek tek aşama aşama uygulamalı olarak tanıtacağız. Bu yazılım 10 Milyon TL'ye mal oldu. Tüm derneklerin kullanımına açtık. Bunları nasıl kullanacaklarına dair işlemleri tarif edeceğiz. En büyük özellik artık mobil telefon yani akıllı telefonu olan ve internete ulaşılabilen her yerde de artık derneklere ait iş ve işlemlerin yapılabileceğini bu toplantılarda anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu

BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi  Mali Destek Uzmanı Alaaddin Özyürek, Tarafından Kalkınma Ajansları Hibe Fırsatları Tanıtımı, Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Mali Destek uzmanı Baki KARAÇAY tarafından AB ve Hibe Fırsatları Tanıtımı konulu sunumlar yapıldı. 

Eğitim toplantısı Antalya İl Dernekler Müdürlüğü Personellerinin yaptığı, Derneklerin Bilgilendirilmesi, PRODES, Dernek Mevzuatı Derbis Sisteminin Tanıtılması konulu sunumların ardından sona erdi. 

Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş, dernekçilik faaliyetlerine katkılarından dolayı İl Dernekler Müdürü Kadri Kaygusuz'a ismi yazılı Yörük Poşusu hediye etti. Kaygusuz ise poşuyu ekip arkadaşları adına alarak teşekkür etti.



 

 

Editör: Haber Merkezi