ANTALYA Konyaaltı'nda biriken elektrik borcu nedeniyle icralık olan aileye, taahhütte bulunulması halinde taksit imkanı sunulduğu belirtildi.

Konyaaltı Kuşkavağı Mahallesi'nde 3 çocuğu ve eşiyle yaşayan Bengü Öncüler, işsiz kaldığı dönemlerde biriken elektrik faturalarını ödeyemeyince 4 bin liralık borç, avukat ve icra takibi gibi nedenlerle 10 bin lirayı buldu.

Konuyla ilgili haberin medyada yer alması üzerine CLK Akdeniz'den açıklama gönderildi. Öncüler'e 15 Haziran 2011 tarihinde abonelik tesis edildiği belirtilen açıklamada, 20 Ocak 2015 tarihi itibariyle 2011/08- 2014/12 dönem aralığında tahakkuk etmiş 31 adet ödenmemiş fatura karşılığı 5 bin 421 TL tutarında asıl alacak borcu bulunduğu, ödenmemiş fatura borçları nedeniyle Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği ve Perakende Satış Sözleşmesi gereği elektriği mühürlenerek kesilen abonenin, her defasında mührü bozarak elektrik kullanmaya devam ettiği ve bu nedenle de hakkında değişik tarihlerde başlatılmış 6 adet icra takibi bulunduğu ve bu dosyalara bugüne kadar sadece 300 TL ödeme yapıldığı kaydedildi. İcra takibine konu olan dosyalarda icra taahhüdünde bulunulmak suretiyle şirketin taksitlendirme işlemi yaptığı da dile getirildi.

Editör: Haber Merkezi