ANTALYA'da 8 yıldır yatağa bağımlı felçli babasına bakan 40 yaşındaki Murat Akbıyık, üvey annesinin açıp kazandığı nafaka davasına tepki gösterdi. Akbıyık, mahkeme kararı ile 2 aydır babasının maaşından kesinti yapıldığını hatırlatarak, kesintinin devam etmesi halinde babasını bakımevine vermek zorunda kalacağını söyledi.

Bağkur'dan esnaf emeklisi olan 83 yaşındaki İbrahim Akbıyık, 8 yıl önce geçirdiği felçten sonra yatağa bağımlı yaşamaya başladı. Midesinden 3 saat ara ile beslenmek zorunda olan Akbıyık'ı 1'i resmi 3 eşi de terk etti. İlk 2 evliliğinden 15 çocuğu bulunan İbrahim Akbıyık'a imam nikahlı ikinci evliliğinden olan 40 yaşındaki oğlu Murat Akbıyık bakmaya başladı. Babasının 950 TL maaşının yanı sıra 700 TL bakım ücreti alan Murat Akbıyık, 2012 yılında babasının ilk eşinin açtığı nafaka davası ile hayatlarının değiştiğini söyledi.

 

ÜVEY ANNESİ MAHKEMEYİ KAZANDI

2 yıl süren davanın ardından mahkemenin felçli babasını 300 TL nafaka ödemeye mahkum ettiğini söyleyen Murat Akbıyık, "Mahkeme, babamı 22 aylık birikmiş nafaka parası, avukatlık ve diğer masraflarla birlikte 9 bin 293 lira ödemeye mahkum etti. 2 aydır da babamın maaşından 500 lira kesiliyor. Babama bakmak için çalışamıyorum. TOKİ'den 20 yıl taksitle aldığımız evin 5 yıllık taksitini ödedik. Geriye 15 yıllık taksit var. Babamın maaş ve bakım ücretinden 500 lira kesilince geriye 1150 lira kalıyor. Bu paranın 1000 lirası taksit, elektrik ve suya gidiyor. Kalan 150 lira ile babama nasıl bakarım? Mahkemenin bu kararını anlayamadım" dedi.

2 çocuk babası Murat Akbıyık, kesintinin devam etmesi halinde babasını istemeyerek de olsa bir bakımevine vermek zorunda kalacağını sözlerine ekledi.

 

Editör: Haber Merkezi