Serik Belediyesi tarafından organize edilen toplantıların üçüncüsü Kadriye Mahallesinde yapıldı.

Toplantıya Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Antalya Büyükşehir Serik Koordinatör Ramazan Etli, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Serik Ak Parti ilçe Başkanı Hasan Kozan, Kadriye Mahalle Muhtarı ve Kadriye Mahallesindeki esnaflar katıldı.

Soru-cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda Esnafların sorunlarına yönelik neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişi yapıldı. Kadriye Mahallesi hakkında bir konuşma gerçekleştiren Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık konuşmasında şunları söyledi; ''Hepinize, katılımlarınız için teşekkür ederim. Kadriye için önce yol dedik ve Kadriye Mahallemize yakışan bir yol kazandırdık. Ama şükürler olsun asıl hizmet üniversite. Antalya Üniversitesi artık açılıyor. YÖK genel kurulunda Antalya Üniversitesinin gerekliliğine yönelik bir savunma gerçekleştirdim. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim. 10 bin kişilik bir hareketlilik getirecek mahallemize. Üniversitenin hizmete girmesiyle birlikte Kadriye Mahallesi atağa kalkacak. Sizlerle yaptığım görüşlerde bana bir meydan demiştiniz. Hatta projede sundunuz. Ama benim size daha da güzel bir projem var. Yapacağımız meydana gelin göç figürünü işleyelim. Bölgeye yapılan göçlerin temasını içeren sizlerin de geçmişlerine has bir figür olsun. Anıtsal olarak hikaye haline getirelim. Bunları belirtmek istedim amacım konuşmak değil. Sizlerle sorunlarınıza yönelik çözüm üretmek Ben konuşmayı uzun tutup sizlerin vaktinizi çalmayayım. Sözleri size bırakmak istiyorum''

Esnaflardan gelen en büyük sorun olarak taşıma ortaya çıktı. Turistlerin Kadriye Mahallesine ulaşım da sıkıntı yaşadıkları dile getirildi. Belli dakika aralıklarında düzenli bir servis ağının oluşturulması istendi. Turistlerin geliş güzergahlarında karanlık alanların olduğunu dile getiren esnaf, güzel bir giriş, güzel bir ışıklandırma ve güzel bir reklam yapılarak Kadriye'nin canlandırılması konusundan Başkan Çalık'tan destek sözü aldı.

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, önümüzdeki ayda Kadriye Mahallesinde bulunan otel yetkilileri ile esnafları buluşturacak bir toplantı tertip edileceğini ve tanıtım konusunda taşın altına herkesin elini koymasını isteyeceklerini belirti.

 

Editör: Haber Merkezi